İSTANBUL

Digiturk'ün açıklamasında, Digiturk'ün ana hissedarı beIN MEDIA GROUP ile Doğuş Medya Grubu arasında, Doğuş Grubu'nun sahibi olduğu kanalların satışına ilişkin görüşmeler yürütüldüğü yönünde iddialar çıktığı belirtilerek, mevcut durumda söz konusu söylentilerde ifade edildiği gibi bir anlaşma planının bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunca da takdir edileceği üzere; kısa süre önce beIN MEDIA GROUP bünyesine katılan Türkiye'nin lider dijital TV platformu Digiturk, müşterilerine en iyi dijital yayıncılık tecrübesini sunmaya devam etmek amacıyla halihazırda büyük bir dönüşüm ve yeniden yapılandırma süreci içerisindedir. Bu nedenle önceliğimiz ve odak noktamız, bu süreci en iyi şekilde tamamlayarak; Digiturk'ün beIN MEDIA GROUP'a tam entegrasyonunu sağlamaktır.

beIN MEDIA GROUP, Türkiye'ye ve sahip olduğu potansiyele inanmaktadır. Son 12 ayda Digiturk'ü ve Süper Lig naklen yayın haklarını satın alarak Türkiye ekonomisine yaptığı milyarlarca dolar değerindeki yatırım, bu inancın en somut göstergesidir. Grubumuzun bu büyük ülkeye yatırımları önümüzdeki dönemde de devam edecektir."

"İddia edildiği gibi beIN ile bir anlaşma bulunmamaktadır"

Konuya ilişkin Doğuş Grubu'ndan yapılan açıklamada da "Televizyon, radyo, internet ve dergicilik alanında yıllardır başarıyla sürdürdüğü dinamik yayıncılık anlayışı ve lider markalarıyla ülkemizin önemli değerlerinden olan Yayın Grubumuzun tamamına veya herhangi bir markasına ilişkin olarak iddia edildiği gibi beIN ile bir anlaşma bulunmamaktadır." denildi.

Muhabir: Hüseyin Demir

Kaynak: AA