Aydın'ın önde gelen turizm merkezlerinden Didim, İngilizlerden sonra Arap turistlerin de ilgisini çekmeye başladı.

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin eşsiz doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

İlçenin geçmişte çok sayıda İngiliz'in ev alarak yaşamını sürdürmesiyle adını duyurduğunu kaydeden Coşkun, son dönemde Arap ülkelerinden turistlerin de Didim'de ev almaya başladığını belirtti.

Terör olayları sonrasında bazı İngiliz vatandaşlarının evlerini satmasının endişelere yol açtığını ancak bunu kısa sürede atlattıklarını dile getiren Coşkun, "İngilizler nedeniyle azalan talebi Türk vatandaşları ve Araplarla kapattık. 2015 yılındaki satışlarımız, önceki yıllardaki seviyesini korudu. Son dönemde de satışlar çok güzel gidiyor. İngilizlerden boşalan evleri Arap müşteriler almaya başladı. Fiyatlar yükseldi. Yıl başından bu yana yaklaşık 500'ün üzerinde yabancı uyruklu vatandaş konut almış. Alıcıların çoğu Arap ülkelerinden ama İran, Afganistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden de gelenler var." dedi.

Didim'deki konutların halen uygun fiyatla satışa sunulduğunu ifade eden Coşkun, sakin ve sağlıklı bir yaşam isteyen Avrupalılar için ilçelerinin en cazip yerler arasında bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA