Dün akşam Gültepe'den bir genç aradı, sesinde derin bir hüzün vardı, "ağbi sana bir şey danışmak istedim" diye söze başladı, aşağıdaki Facebook paylaşımı hakkında ne düşündüğümü soruyordu ; "Ağbi bu çocuğu kullandılar.. Bu çocuklara ölümü değil zaferi gösterdiler. Siz bu eylemi yapın kahraman olacaksınız dediler.. Sonra içini döktü..Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısını rehin alanlardan birini yakından tanıdığını söylüyordu, istekleri yerine getirilemeyecek istekler değildi..Bu çocuklar eylemlere katılan devrimci çocuklardı..Eylemlere katılıyor, içeri girip bir süre sonra serbest kalıyorlardı.. Mahalleden tanıyorum çocukları" diyordu.
Sordum: Ya Emniyet Müdürlüğü saldırısı..
"Ağbi kız oğlanın kız arkadaşı idi, onu da git sevgilinin intikamını al diye yönlendirdiler..

İşte o Facebook paylaşımı: 

Düzeltme yapmadan olduğu gibi kopyala yapıştır yapıyorum..

 Ozan Engin

DHKP-C geçmişte kanlı ev baskınlarında ve Sabancı suikastında ismini sık sık duyduğumuz örgüt....Önce örgüt içi infazlar gündeme geldi.Örgütün en önemli adamı Paşa Güven önce yoldaşım dediği insanlar tarafında kurşuna dizildi .saldırıdan yaralı kurtuldu arkasından sokak ortasında tek kurşunla öldürüldü.Bir başka iç hesaplaşma ise Bedri Yağan la olan hesaplaşmadır bu çatışma ile ilgili bir çok şey söylendi örgütün 1 numaralı ismi Dursun Karataş ın Bedri Yağanı ihbar ettiği konuşuldu..operasyonu Hanefi Avcı yönetmişti.bu baskında 5 kişi öldü ev sahiplerinin biri 4 yaşında diğeri 6 aylık iki çocuğu sağ kurtuldu....yıllar sonra özel harekatçı Ayhan Çarkın bu evde çatışma olmadığını içeri girip bizzat infaz yaptıklarını arkasından çatışma izlenimi yaratmak için sağa sola ateş ettiklerini itiraf etti ve çocuklardan birini dışarı kendisinin çıkardığını idda etti.yine Ayhan Çarkın başka bir itirafında Durun Karataş ın eşi Sabahat Karataşı ında bizzat Dursun Karataş tarafından öldürüldüğünü söyledi.
Gelelim örgütün en ses getiren eylemi Sabancı suikastine ..
eylemi üç dhkp-c militanı yaptı..Mustafa Duyar-Fehriye Erdal-İsmail Akkol..
kürt sorununun tırmandığı 90 yıllarda Sakıp Sabancı kürt meselesi ile ilgili bir rapor hazırlatmış ve bu sorunun Bask modeli ile çözüleceğini söylemişti..Sabancının bu sözleri derin devleti kızdırdı..dhkp-c li 3 militan sabancı centıra girdiler Özdemir sabancı ve 3 kişiyi öldürdüler.
ancak Sabancı suikastının arkasından dehşet gerçekler ortaya çıktı..Mustafa Duyar önce avrupaya kaçtı avrupada kaldığı örgüt evinde ülkücü tetikcilerinde bulunması Mustafayı çileden çıkardı ve derin devlet ile dhkpc tarafından kullanıldığını anladı teslim olmaya karar verdi.suriyeye geçti ve orada Türkiye konsolosluğuna teslim oldu..cezaevindeyken bildiklerini anlatmak için basınla görüşmek istedi ancak bu isteği gerçekleşmeden nuriş kardeşler çetesi tarafından cezaevinde öldürüldü..yıllar sonra nuriş kardeşler bu cinayeti itiraf ettiler..kameraler önünde bağırarak -bu devlet bize mustafa duyarı öldürttü veli küçüğü arayıp sorun biz bu devlet için adam öldürdük -dediler.
diğer militan fehriye erdalın ise sabancı centarda işe başlaması için emniyet müdürü hüseyin kocadağın referans olduğu ortaya çıktı..
hüseyin kocadağ susurluk kazasında içinde ülkücü mitci abdullah çatlınında bulunduğu kazada öldü..aynı kazada araç içinden sabancı suikastında kullanılan silahlar çıktı...
geçmişi bu denli karanlık olan dhkpc dün yine karanlık bir eyleme imza attı..
gezi davası soruştumasına daha önce 4 savcı bakmış ve hiçbirşey yapmamıştı..ancak savcı kiraz davada gelişme kaydetmiş berkin elvanı vuran polislerin kimliğini tesbit etmişti..işte bu nedenle devlet tarafından ortadan kaldırılması gereken bir savcıydı ve bu işide dhkp-c ye yaptırdılar...AKP nin amacı CHP ve HDP li vekilleri bu işin içine çekmek arkasından halka -gördünüzmü bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor-demekti..ancak chp ve hdp li vekilleri bu tuzağı fark ettiler ve hiçbir vekil çağlayan adliyesine gidip aracı olmadı...akp nin bunu seçim kozu olarak kullanmasına müsade etmediler.
öldürülen iki genç 20 li yaşlarında yürekli iki devrimciydi ancak ülkenin ve dhkpc nin tarihini bilmeyecek kadar toydular...devlet hem onları hemde savcıyı katletti....

Ozan Engin'in bir başka Facebook paylaşımı için tıklayın


Rahmi Ofluoğlu