Gözaltındaki bir avukatın örgüte verdiği CV'ye 'Boru tipi bomba ve molotof kullanırım' yazdığı, bir avukatın da cezaevinden dışarıya suikast emri taşıdığı iddia edildi.

ZANLI AVUKATLAR ÖRGÜTÜN GİZLİ HABERLEŞME AĞINI OLUŞTURMAKLA SUÇLANIYOR
Star gazetesinden Bünyamin Demirkan'ın haberine göre; İstanbul polisi tarafından 7 ilde gerçekleştirilen ve 15'i avukat 64 kişinin gözaltına alındığı DHKP-C operasyonunun ayrıntıları belli oldu. İstanbul Emniyeti avukatların, 'terör örgütü yöneticiliği-üyeliği' şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi. Emniyetin açıklamasında en dikkat çekici bölüm ise "DHKP-C'lilerin yabancı ülkelere ajanlık yaptıkları"nın anlatıldığı bölüm oldu. Açıklamada "Legal görünüm altındaki dernek/kültür merkezi/dergi bürolarında çelik kapılarla (11 çelik kapıdan geçilerek) korunaklı hale getirdikleri yerlerde, yurt dışında bulunan örgüt elebaşlarına ülkemizin kozmik bilgilerini şifreli metinler halinde kodlayarak raporladıkları, başka ülkeler lehine ajan faaliyeti yürütmek için gizli haberleşme merkezleri oluşturdukları tespit edilmiştir" denildi.

GİZLİ BİLGİLER YURT DIŞINA SERVİS EDİLDİ
Türkiye'deki örgüt üyelerinin başta siyasi parti üyeleri, bürokratlar, hakim ve savcılar ile emekli asker ve polisler hakkında bilgi topladıkları belirlendi. Örgütün bu bilgileri özel şifreler ile yurt dışında bulunan örgüt liderlerine gönderdiği iddia edildi. Yöneticilerin de irtibatlı oldukları ülkeler ile kendilerine ulaşan kriptolu mesajları paylaştıkları öne sürüldü. DHKPC'ye büyük bir darbe vuran operasyonda Hollanda ve Belçika'dan gelen örgüt ile ilgili belgeler de etkili oldu. Belgelerden örgütün yurt dışı bağlantıları hakkında yeni bilgiler elde edildi. Bu belgelerde örgütün işleyişinde en önemli rolün avukatlara düştüğü iddiaları yer aldı.

AVUKAT SUİKAST EMRİNİ TAŞIMIŞ
Operasyonda gözaltına alınan avukatların ise örgütün haberleşme ağını oluşturdukları öğrenildi. Örgüt mensupları arasındaki iletişimi sağlayan avukatlardan birinin bir siyasi partinin ilçe başkanına planlanan suikast planını DHKP-C eylemcise ulaştırdığı öğrenildi.


HAKİM, SAVCI VE POLİSE FİŞLEME
Baskınlarda örgütün kozmik odasına giren polis 11 çelik kapıyı 6 saatte kırmayı başardı. Kozmik odaların duvarlarında özel bölmelerin olduğu ortaya çıktı. Hakim, savcı, polis müdürleri, kamu binaları ve AK Partililer hakkında bilgilerin tutulduğu liste ele geçirildi. Örgütün bu listeleri şifreli olarak yurt dışına gönderdiği belirlendi. Halkın Hukuk Bürosu'nda baskın sırasında, imha edilmeye çalışılan bilgisayarlar kurtarılmaya çalışılıyor.

AVUKATIN BOMBALI CV'Sİ
Baskın yapılan yerlerden biri olan Halkın Hukuk Bürosu'nun terör örgütünün talimatıyla kurulduğu iddia edildi. Büroya alınacak kişilerin hukuk fakültesi öğrencilerinden seçildiği ve büroya özgeçmiş raporu sunduğu öğrenildi. Halkın hukuk bürosunda yapılan aramalar sırasında bu özgeçmişlerden bazıları ele geçildi. Bulunan özgeçmişlerden birinin gözaltına alınan avukatlar arasında yer alan avukat T.T.'ye ait olduğu iddia edildi. T.T'nin özgeçmiş raporunda "Boru bomba ve Molotof kullandığını" yazdığı öne sürüldü. T.T'nin ayrıca örgütün eylemlerinde yer aldığı, cezaevinde yattığı cezaevinden sonra kendisine silahlı propaganda birliği ve demokratik alan diye iki seçenek sunulduğu, kendisinin de demokratik alanı seçtiği belirtiliyor.

ESAD REJİMİ İLE GÖRÜŞTÜLER İDDİASI
Yazışmalarda ve konuşmalarda kod isim kullanan avukatların birinin kod isim olarak 'Manav'ı kullandığı öğrenildi. Örgütün yurt dışındaki yöneticilerine bilgi servisi yapan avukatların bilinmemek için bu yolu seçtikleri ve elindeki bilgileri farklı isimlerle yurtdışına çıkardıkları tespit edildi. Aranan avukatlardan O.A. ve S.K.'nın Suriye'de Esad rejimi ile görüştüğü ve Türkiye'ye dönmek üzereyken operasyonu duyup, vazgeçtikleri öğrenildi.

Kaynak: Star