TUNUS – Adalet Bakanlığı Danışmanı Muhammed el-Askeri, devrik lider Zeynel Abidin Bin Ali ve yakınları hakkında, paravan şirketlerde kara para aklama dahil, yolsuzluk davası sayısının 800'e ulaştığını açıkladı.

Askeri, Adalet Bakanlığı'nın yurtdışındaki malların geri getirilmesi konusunda çalışan ilgili komiteye destek vermeye başladığını ve bu konuda Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi birçok kurumla işbirliğini yoğunlaştırdıklarını ifade etti. Askeri, Bin Ali ailesinin ve akrabalarının yurtdışına kaçırdıkları mal ve paraların bu ay içerisinde iade edilmeye başlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Yargı kararlarına yönelik bazı itirazlara da değinen Askeri, birinin Bin Ali'nin akrabası olan iki avukatın İsviçre Federal Mehkemesi'nin yargı kararına itiraz ettiğini ancak mahkemenin kaçırılan bütün mallarda Tunus'un hakkı olduğuna hükmederek bu itirazı kabul etmediğini kaydetti.

Yurtdışına kaçırılan mallar konusunda mücadele için uluslararası kanunlarla uyumlu kanunlar çıkarılacağını ifade eden Askeri, İsviçre, Kanada gibi birçok ülkeyle yargı işbirliği alanında anlaşma imzalayacaklarını söyledi. (aa)