Adalet Bakanlığınca hazırlanarak yürürlüğe giren toy 'Suç Eşyası Yönetmeliği' mucibince büyüklük sırrı niteliğindeki detayları içeren belge, CD, DVD, harici beyin ve benzer aygıtlar, faziletli güvenlikli kasalarda korunum edilecek.

Suç eşyası ve suçla ilişik kazançlı kazancın korunum dibine alınması, gönderilmesi, doğrudan çıkarılması, iadesi, müsaderesi, imhası, bu hasılata el konulması ve bu işlemlerde Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nin (UYAP) kullanılmasına değgin kökler ve esasları havi toy Suç Eşyası Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte toprak meydan düzenlemelere göre, zeval eşyasıyla ilişik işlemler, cumhuriyet başsavcılığının sonsuz nezaret ve denetimi altında budala bürosunca yürütülecek.

Devlet sırrı niteliğindeki detayları içeren belge, CD, DVD, harici beyin ve benzer aygıtlar, faziletli güvenlikli kasalarda saklanacak.

Teslim tahsil edilen zeval eşyası, budala makbuzu sıralama edildikten sonra, etiketi üzerinde sormaca yahut takibat esasi kaydının esna numarası kaydedilmek aracılığıyla kaydedilecek.

Müstakil bölgede muhafaza

Emanet memuru, büronun olanakları kadar zeval eşyasının depoda korunum edilmiş olduğu yeri, sırayı, rafı, depoya antre ve depar belgesi tarihleri de müdahale kazanmak kıl payı meydana getirilen hepsi işlemleri gösterir halde çizgi im sistemiyle kaydedecek ve eşyayı yerleştirecek.

Bilgisayar, elektronik beyin kütükleri ve bu düzene bağlı verilerin asliye veya kopyaları, neva ve fon kayıtlarının bulunmuş olduğu ambarlama aygıtları kadar elektronik eşya, bozulmalarını engelleyecek, nem, ısı, mıknatısi meydan ve darbelerden korunmalarını sağlayacak bağımsız akla yatkın bölgelerde korunum edilecek. Emanete onama edilebilecek kimyevi ve dirim bilimsel kayıt düşüncesince bağımsız sahaların oluşturulması sağlanacak.

Kaynak: AA