Korkuteli’nde, bu Senenin Ocak ayında misafirliğe gittiği dayısı Ömer Ünlü’yü (77) bıçak darbesiyle öldürdüğü, yengesi Şerife Ünlü’yü yaraladığı sebebiyle 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Veysel Kaçar, dün ilk defa hakim karşısına çıktı.

İlk duruşmada suçunu kabul eden Kaçar, olayın nedenini şu şekilde anlattı:

"Benim nenemle dedemin bir evi vardı. O evde annemin dörtte bir hissesi olmasına karşın dayım orayı birisine sattı. Ben bunu bir türlü hazmedemedim. Satın alan adamlar da gelip nenemin evini yıktı, yerine ev yaptı. Çok zoruma gitti."

İŞSİZLİĞİ ÖNE SÜRDÜ

İşsiz olduğundan dolayı anne ve babasının sürekli kendisine bağırdığını, babasının arada bir dövdüğünü iddia eden Kaçar, şu şekilde devam etti:

"Kendi kendime ’ne yapayım, ne yapayım’ derken, tasarladım. ’Ben hem dayımı bu yaptığından binaen öldürerek cezalandırayım, hem de devlet bana içeride baksın’ diye düşündüm. Bu sebepten ötürü dayımın evine gittim. Silah bulamadım. Para yoktu. Para olsaydı silah alacaktım."

Veysel Kaçar, dayısının evine gittiğini, önce bıçakla yengesini yaraladığını, peşinden dayısını öldürdüğünü kabul ettikten akabinde şimdi çok fazla pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini belirtti .

KUZENLERİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Mahkemede dinlenen tanıklar ise Veysel Kaçar’ın akli dengesinin yerinde olduğunu, hiç çalışmadığını, çalışmayı da sevmediğini ifade etti . Öldürülen Ünlü’nün çocukları, kuzenleri Veysel Kaçar’dan şikayetçi oldu.

Mahkeme Kaçar’ın askerlik yapmaya elverişli olmadığına dair raporun Askerlik Şubesi’nden istenmesine karar verdi. Mahkeme, raporun gelmesi için duruşmayı 22 Temmuz gününe erteledi.

DHA