Amcasını ziyaretiyle yaşamı kararan genç adama devlet, 19 ay sonra 'pardon' diyebildi.

Uşak
- Cumhuriyet Banaz ilçesine bağlı Düzlüce köyünde anne ve babasıyla çiftçilik yapan Ramazan Dalkıran’ın (27) Afyonkarahisar’daki amcasının ziyaretine gittiği sırada, bıçaklı kavgaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınıp mahkemece tutuklandı. Ancak kavgaya karışan Ramazan Dalkıran kaçtı. Polis, üzerinde siyah ceket ve mavi kot pantolon olan Ramazan Dalkıran’ın peşine düştü. Suçsuz olduğunu her defasında dile getiren Dalkıran’ın olay günü üzerindeki kıyafetlerin yanı sıra adının da kavgaya karışan kişiyle aynı olması nedeniyle 19 ay boyunca tutuklu kaldı. Ailesine kavuşmanın buruk sevincini yaşayan Dalkıran, “Babam beni cezaevinden çıkartmak için her şeyini sattı. Şu an ekmek alacak paramız yok, zararımız karşılansın” dedi.

Afyonkarahisar’da 12 Kasım 2009’da meydana gelen olayla ilgili konuşan Ramazan Dalkıran yaşananları şöyle anlattı: “Hakkımda şikâyetçi olan yoktu ve olayın zanlıları zaten ‘Biz yaptık’ diyerek olayı itiraf etmişti. Buna rağmen 3.5 ay Afyonkarahisar Cezaevi’nde yattıktan sonra beni Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne gönderdiler. Çok sayıda dilekçe gönderdim. 21 Aralık’taki son duruşmada adalet yerini buldu ve beraat ettim.”

Baba Fehmi Dalkıran ise dava süresince 20 büyükbaş hayvanını sattı, tarlasını ipotek ettirerek kredi çekti. Maaşından kredi kullandı. Şimdi ise hiçbir gelirinin olmamasından yakınıyor. Üstüne bir de köyde oğlunun katil olmadığını açıklamaya çalışıyor.