İstanbul Haber Servisi - DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla bir yıldır tutuklu yargılanan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yüksek lisans öğrencisi Hüseyin Edemirin nişanlısı Sevgi Gögülter, demokrasi, adalet, hukuk devleti, bireyler olarak Edemir için adil yargılama talep ettiklerini belirterek “8 Şubat Salı (yarın) İstanbul Beşiktaş Adliyesinde saat 10.00da görülecek Hüseyinin davasına vicdanı olan herkesi bizimle birlikte durmaya çağırıyoruzdedi.

Edemirin ailesi ve arkadaşları dün İHD İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi. Edemirin nişanlısı Gögülter, Edemirin 31 Ocak 2010’da GBT kontrolü sırasında haberdar olmadığı bir davadan dolayı tutuklandığını, mahkemede tek delil olarak 10 yıl önce hukuka aykırı olarak yapılan bir aramada ele geçirildiği söylenen bilgisayar çıktısı olduğunu söyledi. Gögülter Hukuksal olarak kıymeti olmayan bir belge nedeniyle tutuklu yargılanıyordedi.1 yılda 3 cezavi değiştiren Edemir’in en son haber verilmeden zorla Edirne F Tipi Cezaevi’ne götürüldüğünü söyleyen Gögülter, Adalet için www.huseyinenözgurluk.net adresi üzerinden imza kampanyası başlattıkdiye konuştu.

Edemirin ağabeyi Murat ise Yargıçların vicdanlarına sesleniyorum. 10 yıl önce bir bilgisayar çıktısı nedeniyle bir öğrencinin hayatı karartılır mı?” diye sordu.


Cumhuriyet