İSTANBUL

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin "silahla yaralama", "müsabaka alanına yasak madde sokma ve seyircilere temin etme" ve "müsabaka alanında yanıcı, yakıcı madde kullanma" suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Derbideki olaylara ilişkin gözaltına alınan 25 kişi adliyedeOlaylı derbide karar belli oldu

Soruşturma kapsamında, Basın ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu'nca, eylemlere karıştığı belirlenen 4'ü çocuk 62 kişi hakkında işlem yapıldı.

Bunlardan 53'ü gözaltına alınırken, 5'inin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken, 47 şüpheliden 25'i adliyeye sevk edildi. Gözaltında bulunan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Bu arada 4 çocuk hakkındaki soruşturmanın ayrı yürütüldüğü belirtildi.

"Silahla kasten yaralama" suçundan tutuklama istemi

Savcılık ifadelerini aldığı 25 şüpheliden aralarında Şenol Güneş'in yaralanmasına sebebiyet veren S.D'nin de bulunduğu 5'ini, "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanması, 15'ini de "yasak madde kullanarak müsabaka düzenini bozma" suçundan adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk ettiği öğrenildi.

Muhabir: Filiz Kınık-Ali Cevahir Aktürk

Kaynak: AA