Malkara Çorlu’da şiddetli deprem olacağı ve bu yönde belediyenin hoparlörlerden uyarı anonsu yaptığı iddiası kısa sürede ilçeye yayıldı. Fısıltı gazetesi aracılığıyla yayılan iddialar üzerine vatandaşlar panik halinde kamu kurum ve kuruluşlarını arayıp konuyla ilgili bilgi istedi. 

İddialar üzerine açıklama yapan Malkara Belediye Başkanvekili Ali İhsan Uslu, belediyeden bu yönde anons yapılmadığını ifade ederek, “’Belediyeden deprem olacak şeklinde anons yapıldı’ diye dedikodu, halkımız arasında yayıldı. Bunu duyan vatandaşlar paniğe kapıldı. İlçemizde gerek kaymakamlığa gerek belediye başkanlığına gelen yoğun telefonlar var. Bu tamamen vatandaşlar arasında yayılan bir dedikodudan ibaret. Depremin ne zaman olacağını kimse bilemez. Hiçbir resmi kurum bu konuda anons yapamaz” dedi. 

ÇORLU’DA VATANDAŞLAR PARKLARA ÇIKTI 

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi’nde de belediyenin bu gece deprem olacağı şeklindeki anons yaptığı söylentisi vatandaşı sokağa döktü. Polis imdat hattı kısa süre kilitlendi. Polis vatandaşları bunun bir dedikodu olduğu yönünde uyarıda bulundu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan belediyenin hoparlöründen böyle bir anonsun yapılmadığını bunun bir söylenti olduğunu söyledi. Başkan Baysan, şunları kaydetti: "Böyle bir anons bizim belediyemizden edilmemiştir. Bu bir söylentidir. Depremin ne zaman olacağını kimsenin bilmesi mümkün değildir." 

ÇANAKKALE'DE DEPREM OLACAK SÖYLENTİSİ SOKAĞA DÖKTÜ

Çanakkale'de akşam saatlerinde deprem olacağı yönündeki söylenti vatandaşları sokağa döktü.
Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi açıklarında geçen 24 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından kentte panik havası sürüyor. Bugün ise sosyal medyada yayılan akşak saatlerinde Çanakkale'de deprem olacağı yönündeki söylenti dolayısıyla çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı. Deprem psikolojisini üzerinden atamayan Çanakkaleliler park ve bahçelerde beklemeye başladı. Vatandaşlar, komşularından yada arkadaşlarından deprem olacağını duyduklarını bunun üzerine tedirgin olup evlerinden ayrıldıklarını söyledi
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, depremin önceden bilinmesi mümkün olmadığını kaydederek, herhangi bir uzman veya kurum yada kişiden böyle bir açıklama yapılmadığını belirterek herkesi sağduyulu olmaya davet etti. Çanakkale bölgesindeke depremleri üç yıldır yakından izleyen ve analizler yapan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, bu akşam konuk olduğu yerel bir televizyonda kentteki deprem olacak söylentilerine yanıt verdi. Böyle bir açıklamanın olmadığını ve Saros Körfezi için böyle bir tehlikenin bulunmadığını belirterek vatandaşların bu tür dedikodulara itibar etmemesini istedi.

BELEDİYE SİTESİNDEN 'DEPREM ANONSU YALAN' AÇIKLAMASI

Çanakkale Belediyesi'de internet sitesinden 'Değerli kentliler Belediye tarafından deprem olacağına dair anonsların yapıldığını içeren asılsız bilgilere lütfen itibar etmeyiniz" şeklinde açıklama yapıldı.

PROF. ERCAN'DAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, basın organlarına gönderdiği açıklamda, kendi adıyla bu tür söylentiler yayıldığını belirterek, bu iddiaları yalanladı. Yakın tarihte Saros kolunda büyük bir deprem beklemediği dile getiren Ercan; "Bugün, akşam sularında 2 saat içinde Edirne, Tekirdağ, Çanakkale'de ivedi deprem olacağı üzerine benim adım kullanılarak, yanıltıcı bir uyarı yayılmıştır. Bunu sözde uydurma duyuruyu duyan toplum yollara düştüğü belirtilmiştir. Bu konuda yukarıdaki illerden yoğun telefon alıyorum. Böyle bir uyarım yoktur, ayrıca Saroz depreminden sonra Saroz kolunda başka bir büyük deprem beklemiyorum" dedi.

Murat YAYIN-Mehmet YİRUN/TEKİRDAĞ, (DHA) ///Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE ,(DHA)