Denizli Valilik binasından "Türkiye Cumhuriyeti" kaldırıldı. ''Türkiye Cumhuriyeti Denizli Valiliği'' yazılı tabela indirildi yerine ''Denizli Hükümet Konağı'' yazısı asıldı. CHP, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği, "Türkiye Cumhuriyeti" ifadesinin kaldırılmasına tepki geldi.

KENDİSİ GELMEDEN UYGULAMASI GELDİ

İşçi Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Çobanoğlu "ülkemizi bölen eyaletler yasasının kendisi gelmeden Denizli'de uygulaması geldi. Bunun en somut örneği Denizli de yapılan Valilik konağından Türkiye Cumhuriyeti'nin kaldırılması oldu. Bu çıkarılmaya çalışılan yerel yönetimler yasasının eyaletler sistemi olduğunu, ülkemizi böldüğünü Denizli'de açık bir şekilde görmekteyiz. Kamuoyunu tekrar tekrar uyarıyoruz, çıkarılan büyükşehir yasası değil Türkiye'yi bölme yasasıdır. Tıpkı Denizli'de olduğu gibi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALARINI BEKLEMİYORUZ

Türkiye Gençlik Birliği Denizli İl başkanı Cem Dikmen “ Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin özellikle valilikten kaldırılması bilinçli olarak yapılan bir şey. Çünkü artık karşı devrimciler yer altında faaliyet yürütmüyorlar. Göstere göstere Cumhuriyet Devrimini yıktıklarını söylüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasındaki amaç basit bir unutkanlık değildir. Buradaki amaç bilinçlerden Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kaldırmaktır. Klavuzu irtica olanın Cumhuriyete sahip çıkmasını beklemiyoruz. Bu sebeple Cumhuriyete sahip çıkacak olan bizler Tüm halkımızı 29 Ekim’de meydanlara bekliyoruz. Cumhuriyeti kaldıramayacaklarını 29 Ekimde herkese göstereceğiz.

“’TÜRKİYE CUMHURİYE’NİN ADINI KALDIRMAK, YOK SAYMAK NASIL BİR CESARETTİR”

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Atatürk’ün ders kitaplarından çıkarıldığı ve okullarda tabelasının indirildiği bir dönemde yeni yapılan Valilik binasından ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ ibaresinin kaldırılmasının acı verici olduğunu belirtti. Türkiye’de AKP iktidarı döneminde Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili tüm değerlerin silinmeye ve yok edilmeye çalışıldığını savunan Yurtseven, ‘’Cumhuriyet’in nimetlerinden yararlanarak iktidar olanlar bugün Cumhuriyet rejimine en büyük düşmanlığı yapıyor. Atatürk ve Cumhuriyet’e bu öfke, kin ve nefret niye? Türkiye bir ihanet komplosu ile karşı karşıya mıdır?’’ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bedeller ödenerek bağımsız bir devlet olarak kurulduğunu anlatan CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı, daha sonra şunları söyledi:

‘’Türkiye Cumhuriye’nin adını kaldırmak, yok saymak nasıl bir cesarettir. Üstelik bunu Valilik binasında meydan okurcasına yapıyorlar. Hiç bir gerekçe bu rezaleti ört bas edemez. Bu olayın sorumluları ortaya çıkarılmalı ve hesabı sorulmalıdır. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdışı bir yapıya dönüştürülmesi çabaları adeta bir kampanyaya dönüştürülmüştür. Asıl hedef Atatürk ve Cumhuriyettir. Tüm uygulamalar, halkımızı Atatürk’ten uzaklaştırmak, unutturmak ve Cumhuriyet’i işlevsiz hale getirmeye yönelik sinsi senaryoların bir parçasıdır.’’

CHP’li Yurtseven, konu hakkında gerekli girişimlerde bulunduklarını ve yeni Valilik binasına asılan tabelanın ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ yazılı yeni tabelayla değiştirileceği sözünü aldıklarını da vurgulayarak devamla şöyle dedi:

‘’Yeni Valilik binasının tabelasından Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kaldırılması ile skandalı fofoğraflarla belgeledik. Konuyu Denizli Valisi Abdülkadir Demir’e ilettik. Vali bey tabelanın kendilerinden habersiz asıldığını ifade ederek, müteahhit firma Kanyon inşaat ile görüşerek gerekli uyarıyı yaptıklarını dile getirdi. İnşaatı bitme aşamasına Valilik binasının henüz kabulünün yapılmadığını belirten Vali Demir, yeni tabelada Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin bulunacağını söyledi. CHP olarak bu olayın takipçisi olacağız. Skandalın peşini bırakmayacağız’’ dedi.

Ulusal Kanal