Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 16 kamu ihalesine fesat karıştırarak örgüte çıkar sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kamu görevlisinden 4'ü adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY bağlantılarına yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında önceki gün yapılan aramalarda gözaltına alınan 8 kamu personelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanı M.K. ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı görevlileri N.D, L.Z.K, A.S. tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilirken, A.O, M.B, M.B ve Y.Ç. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İhale alan müteahhitleri cemaate yardıma zorladıkları öne sürülen şüphelilere "Terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağlamak", "Anayasa düzenine karşı hareket etmek" ve "Kamu kurumunu kendi çıkarları için zarara uğratmak" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki gün Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından usulsüz ihaleler ve bazı projelere usülsüz sağlanan kredilerle FETÖ/PDY'ye çıkar sağlandığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlenmişti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında arama yapan polis ekipleri, dosya, bilgisayar bellekleri ve belgelere el koyarak 8 kamu görevlisini gözaltına almıştı.

Kaynak: AA