DENİZLİ

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 16 kamu ihalesine fesat karıştırarak örgüte çıkar sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kamu görevlisinden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY bağlantılarına yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında önceki gün yapılan aramalarda gözaltına alınan 8 kamu personelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"İhale alan müteahhitleri cemaate yardıma zorladıkları"

Şüphelilerden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanı M.K. ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı görevlileri N.D, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı görevlileri A.O, M.B, M.B ve Y.Ç. savcılık talimatıyla emniyetteki işlemlerinin ardından bırakılırken, L.Z.K, A.S. ise mahkemece serbest bırakıldı.

İhale alan müteahhitleri cemaate yardıma zorladıkları öne sürülen şüphelilere "Terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağlamak", "Anayasa düzenine karşı hareket etmek" ve "Kamu kurumunu kendi çıkarları için zarara uğratmak" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek

Kaynak: AA