DENİZLİ

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmaların ardından açılan davalar, mahkeme salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülecek.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaların ardından hazırlanan, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen çok sanıklı iddianamelerle ilgili davaların, adliye sarayındaki salonların fiziki yetersizliği gözetilerek, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Turan Bahadır Salonu'nda görülmesi kararlaştırıldı.

Karar sonrası Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonun yargılama yapılabilecek duruma getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Koltukların kaldırıldığı salonda mahkeme heyetinin bulunacağı kürsü, sanık, avukat, izleyici ve tarafların salona giriş-çıkış yapacağı bölümler hazırlandı. Ayrıca, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), sesli ve görsel kayıt için elektronik sistemlerin kurulumu tamamlanarak, salonun girişine "2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu" ibaresi konuldu.

Bu arada, salon dışında da mahkeme heyeti, sanıklar ve duruşmaya katılacakların güvenli şekilde giriş-çıkış yapmaları için bazı düzenlemeler yapıldı.

"FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanması"na ilişkin davanın 31'i tutuklu 72 sanığı 12 Aralık'ta, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin davanın ise Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 60 asker sanığı 26 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Kaynak: AA