Behiye Yaraşcı

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan 8 Nisan’da Silivri’de olacaklarını belirterek “yapılan hukuk katliamına seyirci kalmayın” dedi.
İlhan, verilen mütalaayı da şu sözlerle değerlendirdi, “mütaalanın bu şekilde çıkacağı konusunda kimsenin şüphesi yoktu. Biz hukukçular olarak da kopyala yapıştırla hazırlanan bir mütalaa olduğunu, iddianamedeki aksaklıkların ve eksikliklerin hukuk garabetlerinin tamamının devam edeceğinden emindik ve maalesef bizi şaşırtmadılar” dedi.

Bu davalarda hukuk adına yaşanabilecek tüm olumsuzlukların yaşandığı belirten İlhan, yine onlarca iddianamenin bu torbanın içinde birleştirilerek bir hukuk katliamı yaşandığını söyledi.

“Hukuk katliamı devam etmektedir” diyen İlhan, “oradaki yurtsever, Aydın, ülkemizin geleceği için ömrünü vakfetmiş onlarca insanımızın kendi adına mücadeleleri devam edecektir. Bizler de buradan desteğimizi iletmeye devam edeceğiz. Yanlarında olduğumuzu her zaman söylüyoruz, 13 Aralık'ta Denizli Barosu'nu temsilen duruşmaya katılmıştık 8 Nisan’da da oradayız. Yine yurtsever bütün hukukçuların da orada olacağından hiçbir kuşkumuz yoktur. Başta bütün barolar ve baro başkanları olmak üzere burada yapılan hukuk katliamına seyirci kalmasınlar. Konu ile ilgili her platformda bilgi talep eden herkese bu bilgileri mutlaka versinler. Yurtsever aydınlarımızın yanlarında olmaya devam etsinler, elbette ülkeler bu tür olumsuzlukları yaşamaya devam edecekler, bedeller ödenecek. Ancak emin olun o bedeller de bu ülkenin yapı taşları içerisinde yükselmeye devam edecekler. Bizde başta insan kimliğimiz, hukukçu kimliğimiz, sorumluluk makamlarımızın bize yüklediği sorumlulukla yurtseverlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yaptıkları nasıl bu ülkenin kurucu unsurlarının yaptıklarıyla kıyaslanıyor ise onların illa ki bu ülkenin geleceği için şehit olmalarına gerek yok bu bedelleri burada dik durarak yaşayarak gösteriyor olmaları da bundan sonraki süreçte ülkenin bölünmez bütünlüğüne bir yapı taşı, bir mihenk taşı olacaktır. Hepsine saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum” açıklamasında bulundu ve tüm hukukçuları desteğe çağırdı.

ulusalkanal.com.tr