Güzel sanatçı Deniz Seki uyuşturucu temin etmek ve kullanmak suçlamasıyla 2. kez ceza evine girebilir.Deniz Seki Yargıtay tarafından verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasına itiraz için avukatıyla birlikte bireysel olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu…

Ünlü sanatçı Deniz Seki, katıldığı bir televizyon programında yaşadıkalrını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

"HİÇ BİR SUÇUMU KABUL ETMİYORUM"

Kenan Erçetingöz’ün "Sen günah keçisi mi seçildin? Yoksa çok mu safsın?" sorusu üzerine, Deniz Seki, "Ben suçsuzum bir tek onu biliyorum. Bana yakıştırılanların hiç birini yapmadım. Hiç bir suçumu kabul etmiyorum. benim asabımı bozuyor. Hiç kolay değil tabi bunları kaldırabilmek, taşıyabilmek..." yanıtını verdi.

 "BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEDİM"

Seki, "Uyuşturucu bile demeyin.. bu zıkkım... bu kendime geçmişte zarar verdiğimi açıklamıştım mahkemede.. 6 yıl önce olmuş bir şey.. ve bunun bedelini çok ağır ödedim. oldu ve bitti. Ama şimdi üzerime yapışan olay, "temin etti", "bu işin ticaretini yapıyor" vs.. böyle birşey yok! Ben ne kimseye temin ettim, ne de ticaretini yaptım..sevdiklerim burda, ailem burda nereye kaçacağım ben ya? " açıklamalarında bulundu.

"O ÇİRKİN YERİN KOKUSU GELİYOR BURNUMA.."

Erçetingöz’ün "Yine gireceksin cezaevine.." demesi üzerine Deniz Seki gözyaşlarına hakim olamadı. Seki, " Onuda istemiyorum. Düşündükçe de tüylerim ürperiyor. Yani böyle tepeden bir yere düşmüşüm, çıkamıyorum. Nasıl çıkacağımı da bilmiyorum.

Düşününce insanı delirtecek kadar insanı çileden çıkaran bir yer.. Hani sen diyorsun ya ne düşünüyorsun diye sana bunun cevabını veremiyorum. Sadece o çirkin yerin kokusu geliyor burnuma. Çok kötü! Allah düşmanımı düşürmesin, o kadar...Hele suçsuzsan o çok ağır bir şey.." dedi.

"BENİ ASSINLAR DAHA İYİ YA.."

Seki, bir daha cezaevine girerse "ölürüm" ifadesini kullanarak "Beni assınlar daha iyi ya.." dedi. Kenan Erçetingöz’ün "İntihar etmeyi düşündün mü hiç?" şeklindeki sorusuna, Seki "Hayatım boyunca böyle bir şey düşünmedim, hiç bir zaman da düşünmeyeceğim. Bir kere annemi düşünürüm herşeyden önce. O anneye yazık değil mi ya.. Allah korusun. Hiç bir zaman aciz olmadım. Orası topraksız Zincilikuyu Mezarlığı. Canlı canlı insanlar gömülü orada. " yanıtını verdi.

 



DENİZ SEKİ BİYOGRAFİ


1 Temmuz 1970 tarihinde İstanbul doğmuştur. BabasıAntalya’lı olduğu için kendini Antalya’lı hissetmektedir. İlkokulu MaçkaSüheyla Artem, orta ve lise eğitimimi de yatılı olarak Çamlıca kız Lisesi’ndeokudu. Okulunu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuksınavlarına katılarak sunucu olmaya karar verdi.

 

 İdealist bir yapıdaolan şarkıcı sunuculuk yaparken içindeki müzisyen ruhunun çıkması biraz zamanaldı. Öyle ki, 1993 Yılında Melih Kibar’la tanışması sonucu müzik hayatınabaşladı.

Tesadüfler sonucu Melih Kibar’la tanışması ile reklamfilmlerini seslendirmeye başladı. Daha sonraları Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu,Ege, Ferda Anıl Yarkın, Zuhal Olcay ve Yaşar Günaçgün gibi şarkıcılaravokalistlik yaparak yoluna devam etti.

 

1995 Yılında, kendini iyice şarkı söylemeye hazır hissettiğianda, medeni cesaretini göstererek "POP - SHOW 95" Şarkı yarışmasınakatıldı ve kendi yazdığı şarkı sözüyle 1. oldu.

 

Ve 1997 yılında, uzun çalışmalar sonucunda 1. albümü olan"Hiç Kimse Değilim" müzikseverlerle buluştu. Yaşadığı acı ya da tatlıduygu yoğunlukları, söz ve bestecilik kimliğinin ortaya çıkmasını sağladı.

 

25 Aralık 1999 tarihinde, söz ve müziklerinin birçoğukendine ait olan "Anlattım" isimli albümüyle bir kez dahasevenleriyle buluştu.Bu albümü ile başarısını daha da pekiştirdi.

 

3. Albümü "Şeffaf" Ocak 2002 tarihinde çıktı vekendinden söz ettirmeyi de başarabildi. Bu albümde sırasıyla"Unutursun" ve "Yakamoz" isimli şarkılara klip çekildi.

 

4. albümü "Aşkların En Güzeli" Eylül 2003’teçıktı.Bu albümü ile çocukluğunun şarkılarını, günümüz müziğiyle yeninesillelere taşımak, kaybolmaya yüz tutmuş 70’lerin Türkçe pop müziğinin aslakaybolmayacağını ve kaybolmaması gerektiğini anlatmaya çalıştı.

 

1999 yılında başrollerini Oktay Kaynarca ve Yalçın Dümer’lepaylaştığı ’Can Dostum’ adlı bir filmde oynadı. 2006 yılında "Lipton"markası için kendi yazıp bestelediği "LİptonOHH" parçasını daseslendirdi.

 

Deniz Seki, 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretineyardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapsi istenerek mahkemeye verilmiş ve 24 Şubat2010 tarihinde tutuklanmıştır. 218 gün sonra 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilkduruşmada tahliye edilmiştir.

 

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Seki’yi ’’uyuşturucuticareti yapmak’’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Kararıntemyiz edildi. Yargıtay, verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını bozmuştu. Daha sonrada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine Yargıtay Ceza GenelKurulu Başsavcılığın itirazını görüşerek, Seki hakkındaki son kararı verdi.İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin, Deniz Seki’ye ’’uyuşturucu ticaretiyapmak’’ suçundan verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. Daha önce 7 aycezaevinde kalan Deniz Seki, yeniden cezaevine girecek.

 

2011 yılında 100’e yakın konser ve program yaptıktan sonrabirçok şarkının kendisine ait olduğu “Sözyaşlarım” adlı albümünü yayınladı.

 

2013 yılında Deniz Seki; Nükhet Duru, Hande Yener, CengizKurtoğlu, Musa Eroğlu, Niran Ünsal, Emre Altuğ, Kutsi, Rafet El Roman ve Kubatgibi müzik dünyasının ünlü yıldızlarının veliahtlarını aradığı ATV’ninyarışması “Veliaht” adlı yarışmada görev aldı.

 

Deniz Seki ünlü olmadan bir evlilik yapmıştır. 1989 yılındaoyuncak fabrikası sahibi olan Turhan Başaranoğlu ile evlendi üç yıl evlikaldıktan sonra boşandı.

 

Deniz Seki 2013 yılında turizmci Faruk Salman ilenişanlandı.

 

Ödülleri :

 

2006 - 12. Kral TV Video Müzik Ödülleri, En iyi Pop KadınSanatçı

2006 - 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri, Altın Albüm (Aşk Denizi)

2006 - Altın Nota 2005 Ödülleri, En iyi Müzik ve Yılın Şarkısı(Masal)

2013 - 2. OMÜ Medya Ödülleri, En İyi Kadın Şarkıcı

 

Albümleri :

 

1997 - Hiç Kimse Değilim

1999 - Anlattım

2001 - Şeffaf

2003 - Aşkların En Güzeli

2005 - Aşk Denizi

2008 - Sahici

2011 - Sözyaşlarım

 

Filmleri :

 

2012 - Eşruhumun Eşzamanı

2006 - Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu

1999 - Can Dostum