Cezaevlerine ilişkin bir rapor hazırlayan CHP heyeti, Redhac üyeliği ile cezaevinde bulunan isimleri de ziyaret etti.

Deniz Gezmiş , Mahir Çayan fotoğrafları delil sayıldı
Radikal’den Miray Çimen’in haberine göre, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in ziyaret ettiği, 21 ve 26 yaş arasında olan tutuklular iddianamede yazanları kabul etmezken, silahlı terör örgütüne üyelik iddiasına tepki gösterdiler.

RedHack yöneticisi olmakla suçlanan Gökay D. orta düzeyde bilgisayar kullandığını belirtirken, “Davada yargılanan diğer kişileri tanımıyorum. Ankara Emniyet sayfasının çökertilmesinden dolayı içerideyim ama iddianamede bu konuda bir şey yok” dedi. Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü 3. sınıf öğrencisi Uğur Cihan O. “Bilgisayarımda Deniz Gezmiş , Mahir Çayan bulunmuş, delil olarak gösterildi” diye konuştu.

10 kişi hakkında 24 yıl hapis istendi
İddianamede örgüte üye olduğu iddia edilen 10 kişi hakkında “silahlı terör örgütüne üyelik ve çeşitli bilişim suçlarından” 8,5 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezası istendi. Savcı Mustafa Naşer tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak, açıklanması yasak gizli belgeleri temin etmek, kişisel verileri hukuka ayrı olarak ele geçirmek ve yaymak, bilişim sisteminin işleyişini engellemek veya bozmak, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek ve orada kalmak” suçlamalarında bulunuldu.

Bütün örgütler Redhack’te
Savcı, iddianamesinde kızıl hackerlar grubunun “silahlı terör örgütü” kapsamında değerlendirilmesini ise oldukça ilginç biçimde açıklamış Türkiye’deki bulunan birçok örgüt Redhack ile ilişkili gösterilmişti:

“İnternette gerçekleştirdikleri eylemler ile kendileri gibi yapıya sahip THKP/C, THKO, TKP/ML, DHKP/C, MLKP ve PKK gibi Marksist-Leninist-Maoist sol ve bölücü terör örgütlerine dijital destek verdikleri, bu anlamda RedHack Kızılyıldızlar grubuna üye kişilerin, diğer yasadışı örgütlere üye mensup olmasalar dahi örgüt adına suç işleyen konumunda bulundukları belirlenmiştir.”

Playstation CD’leri delil sayılmıştı
Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından sürdürülen soruşturmada ise ifade verdikten sonra tutuklanan “şüpheliler”, savunmalarında, Redhack grubunun silahlı terör örgütü üyesi olduklarını bilmediklerini ve kendilerine ait ev aramalarında suç delili olarak Playstation CD’lerine el konulduğunu belirtmişti.

Bilindiği gibi bu tutuklamaların ardından Redhack, hack eylemlerini arttırarak, tutuklanan isimlerin kendileriyle ilişkisi olmadığını açıklamıştı.

(soL - Haber Merkezi)