OSMANİYE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "14 yıllık süre içerisinde demokratik yöntemlerle AK Parti'yi alt edemeyen çevreler, oyunlara başvurdular. Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmeye kalktılar. Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular." dedi.

Ataş, özel bir tesiste partisince düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinde 2002 yılına kadar yapılamayan hizmetleri, 14 yıla sığdıran bir kadroda olmakla gurur duyulması gerektiğini belirtti.

Kurulduğu günden beri başarılarını hazmedemeyenlerin AK Parti’nin önünü kesmeye çalıştıklarını dile getiren Ataş, "Aslında Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmeye, Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştılar. Milletimiz buna asla müsaade etmedi. Bundan sonra da inşallah etmeyecek. Bu geçen 14 yıllık süre içerisinde demokratik yöntemlerle AK Parti'yi alt edemeyen çevreler, oyunlara başvurdular. Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetmeye kalktılar. Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişimi

Türk Silahlı Kuvvetler içerisine sızmış asker kılığına girmiş FETÖ mensubu hainlerin darbe girişimine kalkıştığını hatırlatan Ataş, darbeci hainlerin Türkiye'nin en can alıcı kurumuna saldırdığını söyledi. Ataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gecesi Kurutuluş Savaşı'nda bile zarar görmemiş Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu hain çeteler tarafından 8 bomba atacak kadar alçalabilmişlerdir. Bu ülke de Özel Hareket Daire Başkanlığı birer tonluk 2 tane bomba bırakılmak suretiyle ülkenin emniyet güçlerinin en önemli noktası, o gece bombalanmış ve 53 şehidimiz olmuştur. Sokaklara inen insanlar yanındakine, 'hangi partidensin' diye sormadı. O gece onurlu duruş sergileyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Eğer bu darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye, FETÖ terör örgütü çeteleri, DEAŞ, PKK/PYD tarafından işgal edilecekti. Onun için diyoruz ki bugün bütün terör örgütü üyeleri haçlı zihniyetinin temsilcileridir. 27 günlük demokrasi nöbetlerinin olduğu günlerde bir tane terör olaylarına rastladınız mı? Ne zaman ki demokrasi nöbetleri bitti terör eylemleri tekrardan başladı. Terör örgütleri darbe girişimini bekledi. Eğer başarılı olsaydı onlar da hareket edeceklerdi. Başarılı olamayınca PKK ve DEAŞ'ın eylemleri tekrardan başladı."

Müttefik ve dost bilinen devletlerin Türkiye’nin yanında olmadığının 15 Temmuz darbe girişiminde görüldüğünü vurgulayan Ataş, doların yükseltilerek ekonomide Türkiye’nin diz çöktürülmeye çalışıldığını söyledi.

Muhabir: Ümit Kahrıman

Kaynak: AA