GİRESUN

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "Aklın yolu birdir, gelin hep beraber, eğer demokratik bir anayasa yapılacaksa biz de elinden tutalım." dedi.

Beko, Vahit Sütlaş Sahnesi'nde Giresun Belediyesi işçileriyle bir araya geldiği etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine dört bir elle sarılmaları gerektiğini söyledi.

Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözlerini anımsatan Beko,"Bu nedir? Ülkemizde barış, dünyamızda barış. Biz eğer Mustafa Kemal'in söylediği gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' hareketiyle yola çıkamazsak, önce Orta Doğu'daki komşu ülkelerimizle barışamazsak, oradaki siyasi ve ekonomik anlamdaki ilişkilerimizi geliştiremezsek, ihracatımızı yapamazsak cari açığımızı kapatamayız. Eğer ihracat yapamazsak önümüzdeki dönemde ne olur? İşverenler istihdam daralmasına gider. Peki istihdam daralmasına giderlerse ne olur? 7 milyon bu topraklarda işsiz var, işsizlik 10 milyona çıkar mı? Çıkar." şeklinde konuştu.

"Toplumsal barışı inşa etmemiz gerekir"

"Aklın yolu birdir, gelin hep beraber, eğer demokratik bir anayasa yapılacaksa biz de elinden tutalım." diyen Beko, "Dört partimiz var, dördü yetmez, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu olmayan partilerin de bana göre olması lazım, sendikaların da olması lazım, yani bir anayasa yapılacaksa toplumsal bir muhalefetin bir araya gelip toplumsal barışı bizim inşa etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getiren Beko, "16 Nisan sıradan bir referandum değil, 16 Nisan sonrası bu ülkenin geleceğini belirleyeceğiz." dedi.

Muhabir: Gültekin Yetgin

Kaynak: AA