SONER YALÇIN: BEDEL ÖDENECEKSE ÖDERİZ

Odatv haber sitesinin İstanbul’daki binasına ve yazarlarının evlerine, “Ergenekon aramalarıyla ilgili video” görüntülerinin yayımlanmasının ardından operasyon düzenlendi. Savcı Öz’ün talimatıyla gerçekleştirilen aramalara gerekçe olarak “Ergenekon üyeliği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçu” gösterildi. Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Ayhan Bozkurt’la birlikte gözaltına alınan gazeteci yazar Soner Yalçın “Bedel ödenecekse ödemeye hazırız” dedi.

Haber sitesinin binasında ve yazarlarının evlerinde arama yapıldı. Soner Yalçın ve 3 kişi gözaltına alındı

Odatv’ye Ergenekon baskını

İstanbul Haber Servisi - Odatv haber sitesinin İstanbuldaki binasında ve yazarların evlerinde polis ekiplerince arama yapıldı. Operasyonun, sitede yayımlanan Ergenekon aramalarıyla ilgili görüntüler nedeniyle gerçekleştiği öne sürülürken Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz emriyle Soner Yalçının da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Yalçının dün yeni bir TV kanalı için imza atacağı bildirildi. “Durum TV ismi verilen kanalın tüm teçhizatının alındığı ve yayın yapmaya hazır hale geldiği de kaydedildi.

Taksim Gümüşsuyu İndigo 41 Nolu Apartmanın 4. katında yayın yapan Odatvye sabah saat 06.30 sıralarında gelen polisler geniş çaplı arama yaptı. Aynı saatte Odatvnin sahibi Yalçın, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlunun evlerine de polis ekiplerince eşzamanlı baskın yapıldı. Aramanın, Ankara Zir Vadisi aramalarında polislerin görüntülerinin ve burada arama yapan polislerin kâğıt bombayla ilgili eğitim alındığına dair konuşmaların Odatvde yayımlanmasındandolayı gerçekleştiği kaydedildi.

‘Suçlama Ergenekon üyeliği’

Savcı Zekeriya Özün Ergenekon soruşturması kapsamındaki talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Barış Pehlivanın gözaltına alınmasına karar verdi. Terkoğlunun avukatı Serkan Günel aramayla ilgili yaptığı açıklamada, Salonda toplanmışlar, kitaplıklardan itibaren başladılar aramaya. Arama kararını gösterdiler. Evde Barış Terkoğlu ve eşi var. Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlaması var diye konuştu. Yalçının Leventteki evinde de arama yapıldı. Zaman zaman evin dışına çıkan polislerin, içeriye çuvallar götürdüğü görüldü. Yalçının gazeteci arkadaşları Hakan Aygün ve Oray Eğin villanın önüne gelerek bilgi almaya çalıştı. Aygün içeride Soner Yalçının eski eşi avukat Feza Yalçının da bulunduğu bilgisini verdi.

‘Bedel ödenecekse, ödemeye hazırız’

CHP milletvekili Çetin Soysal da Yalçının evine geldi. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildiğini söyleyen Soysal, Yalçının moralinin oldukça yüksek olduğunu ve kendisine Bedel ödenecekse, ödemeye hazırız dediğini aktardı. Soysal, birkaç gün içinde Yalçının genel yayın yönetmenliğinde yayına başlayacak olan yeni bir televizyon kanalının olduğunu, kanal yayına başlamadan önce böyle bir operasyonun yapılmasının manidar olduğunu belirtti.

İşçi Partisi üyeleri de, Odatv önüne gelerek Yalçın ve çalışanlara destek verdi.

Evindeki arama akşam saatlerinde tamamlanan Yalçın gözaltına alındı. Evden bir çuval dolusu belge çıkarıldı. Yalçının avukatı Feza Yalçın, Soner Bey kendisinin TV kanalı kurma çalışmaları sebebiyle gözaltına alınmış olabileceği kanısında. Kitap yazarken tuttuğu notlar, birçok kitap, CD ve şu an içerde bulunan Ergenekon sanıklarının imzalayarak hediye ettikleri kitaplara el koydular dedi.

Dikkat çeken haber

Odatv yazarlarının gözaltına alınmasına İşte Amerikalıların Ergenekon polislerine verdiği eğitimin belgesi isimli haberin neden olduğu öne sürüldü. Haberde Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmezin evinde bulunduğu öne sürülen krokilerden yola çıkılarak Zir Vadisinde bulunan bir mühimmat ile ilgili bilgilere yer verildi. Mühimatlar içerisinde yer alan ve bir bomba türü olan datasheetın Türk polisi tarafından tanınmayacağı bildirilerek polisin Zir Vadisi kazısından 2 gün önce Amerikalı uzmanlardan eğitim aldığına ilişkin görüntülere yer veriliyor. Başka bir görüntüde polisin Amerikalı eğitmenlerine Abi diye hitap ettiği ve içlerinden birinin cep telefonuyla mühimmatın görüntülerini çektiği görülürken, bir diğer polisin görüntüleri çeken polisi uyararak Youtubea bizden önce atmayın dediği görülüyor. Haberdeki son görüntülerde ise Zir Vadisinde bizzat kazıların yapıldığı noktada kazıya tanık olan bir binbaşı ile bir başçavuşun konuşmasına yer veriliyor. İkili arasında geçen konuşmadan hem bulunan malzemenin hem de kutularının sıfır olduğu anlaşılıyor.

KILIÇDAROĞLU: BASKILAR GİDEREK ARTACAK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Doğrulardan rahatsız olan bir hükümet ileri demokrasiyi getirebilir mi? Göreceksiniz, önümüzdeki süreçte baskılar giderek artacaktır” dedi. MHP’li Şandır, AKP’nin ileri demokrasi diyerek ülkenin çivisini çıkardığını söyledi. Basın meslek örgütleri, operasyonu basın özgürlüğüne indirilmiş darbe olarak nitelendirdi. İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal “İleri faşizm uygulamalarıyla karşı karşıyayız” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU:

Önümüzdeki süreçte baskılar artacak

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önümüzdeki süreç içinde baskılar giderek artacaktırdedi.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon’da yaşanan gözaltılar ve kendisinin kullandığı Bir gün bizi de alacaklar ifadesinin anımsatılarak, Kaygınızın sebebi nedirsorusu üzerine,Bir iktidar düşünün ileri demokrasidiyor, bütün medyayı baskı altına aldı. Televizyonlar baskı altında, internet sitesine bile tahammül edemiyor. Ne söyleyeyim ben? Bunun adı ileri demokrasi mi? O internet sitesinin kabahati ne? Gerçekleri yazmak, doğruları yazmak...diye konuştu. Hükümetin doğrulardan rahatsız olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Doğrulardan rahatsız olan bir hükümet ileri demokrasiyi getirebilir mi? Göreceksiniz, önümüzdeki süreç içinde baskılar artacaktırdiye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Yargıtay ve Danıştay yasalarıyla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunup bulunmayacaklarına ilişkin soru üzerine ise Yargının konumuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesine başvuracağızdedi. Öte yandan, bugün CHP Grubunda, Sayıştay ile HSYK Yasasının bazı maddelerine ilişkin Anayasa Mahkemesine iptal davası açılması için yetki alınacak.