Demirtaş'ın HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısından öne çıkan ifadeleri şöyle:

Seçim sonrasında Türkiye, partimizin yüzde 13’lük başarısıyla birlikte geleceğe dair bir heyecana kapılmışken son günlerde iktidarını kaybetmiş olmasına rağmen, iktidardan devrilmiş olmasına rağmen bir Saray darbesiyle hükümete el koymuş bir iktidar anlayışının dayattığı bir politika ile bu mutluluğa gölge düşmüştür.

Binbir engellere rağmen devletin bütün olanaklarını sınırsızca kullanan bir iktidara rağmen biz yüzde 13 aldık.

AKP kaybettikten sonra savaşı seçim kazanmak için kullanıyor. Yıllarca çözüm sürecini çürümeye terk ettiler, istemedikleri zaman görüşmeleri kestiler, seçimde kaybedince savaşı devreye soktular.

"BU VATAN HEPİMİZİN"

Bu vatan hepimizin. Kardeş halklarıyız. Değişik mezheplerden oluşan insanlarız. 1071’de de bunları yaptık.

Şu anda da bir vatan savunması yok, Saray savunması var, iktidar savunması var. Ülkemiz tehdit altında değil. IŞİD gibi bir barbar örgüt AKP için bir tehdit değil. 31 gencimizi katlediklerinde IŞİD’E operasyon yapmadı.
Cumhurbaşkanı gezisini kesmedi. Herkes onu taziye için aradı ama o bir aileyi aramadı. IŞİD onlar için bir tehdit değil çünkü. Tatlı tatlı kardeş kardeş alışveriş yapabilecekleri bir örgüttü. Musul’da Türk rehineler kurtarıldıklarından sonra müzakere yaptık, ne aldık ne verdik demiştir. Müzakere yaptık demiştir Erdoğan. Kürt sorunu için müzakere yok diyor. Darbeyle ülkeye el koymuş durumda.

"GERİ ADIM BEKLEMEN HAYALDİR"

Erdoğan’a hatırlatmak istiyorum. Bu ülkede bir Belediye Başkanı vardı bir şiir okudu diye içeri attılar. Geri adım atmadı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldu. Hikayenin gerisi hazindir anlatmayayım. O kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sen o küçük baskılar karşısında geri adım atmadıysan bizim gibi bir direniş hareketinden geri adım atmamızı beklemen hayaldir.

Topyekün savaş hamlesine karşı topyekün barış hamlesi başlatacağız. HDP 7 Haziran'da nasıl çılgınlığı durdurduysa, yine HDP var.

Burhan Kuzu'nun özel bürosunda parti kapatma hazırlığı yapılıyor şu anda. Amaç da kapatmadan çok, hazine payımızı önlemek.

Görünürdeki koalisyon görüşmeleri oyalama. Asıl koalisyonu, Bilal'e karşı hilal takasıyla savaş koalisyonu olarak kurdular.

"ABİM IŞİD'E KARŞI BEDELLİ YAPMIYOR"

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Doğru da olamaz. Çünkü abim Kandil’de değil. Direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumuyla ilgili bir bilgim yok. IŞİD’e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD’e karşı halkı için direniyor. Böyle bir barbarlık içinde ölebilir, yaralanabilir de… Böyle bir durumda boyun bükecek halimiz yok.


http://www.birgun.net/haber-detay/demirtas-burhan-kuzu-nun-ozel-ofisinde-hdp-yi-kapatma-hazirligi-yapiliyor-85918.html