İlk versiyonu 2013 yılında duyurulan Dell Venue 8 Pro tablet bilgisayar firma tarafından güncellendi. Özellikleri ve çalıştırdığı işletim sistemi değişen tablet, Windows meraklıları için önemli bir alternatif oldu. Tabletin ilk versiyonu Windows 8.1 işletim sistemini çalıştırıyor. Ancak yenisi farklı.


Dell Venue 8 Pro yeni  versiyon!
Sürpriz bir yenilik yapan Dell, eski tabletlerinden birini güncelledi. Windows 10 işletim sistemine sahip yeni  Venue 8 Pro artık daha yüksek bir donanıma sahip. 8 inç büyüklüğünde ekranla gelen tablette 1020 x 1920 piksel çözünürlük sunuluyor. Ekranın altında ise dört çekirdekli Intel Atom Z8500 işlemci kullanılmış. Bu işlemci 2.24 GHz gibi oldukça başarılı bir hıza sahip. İşlemciye 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı eşlik ediyor. Depolama alanı microSD kart yuvası ile artırılabiliyor.
Tüm özellikler bununla sınırlı değil. Yenilenmiş Dell Venue 8 Pro tablet bilgisayar artık micro SIM kart yuvasına da sahip. Cihaz artık LTE hücresel veri bağlantı desteği de sunuyor. NFC, 2 MP ön, 5 MP arka kamera ve USB-C portu ise diğer detaylar arasında.
Venue 8 Pro tablet, Windows 10 Home işletim sistemiyle birlikte 399 dolardan, Windows 10 Pro işletim sistemiyle birlikte ise 449 dolardan alıcılarını bekliyor. Ayrıca Dell Active Pen isimli dokunmatik kalemi de ek 40 dolar ödeyerek satın alabiliyorsunuz.

Marshmallow testlerine başlandı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr