CHP, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 sistemini protesto için haftalık grup toplantısını bugün TBMM yerine Ankara’daki Tandoğan Meydanı’nda yapacak. CHP ile birlikte mitinge, 2007’deki Cumhuriyet Mitingleri’ni organize eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) de aralarında bulunduğu Kemalist örgütler destek veriyor.

Miting CHP Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) masaya yatırıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK toplantısında mitingde alınacak güvenlik önlemleri ve katılımı arttırmak için yapılan çalışmalar gözden geçirildi. Toplantıda, 4+4+4 konusunda nasıl bir tavır takınılacağı da masaya yatırıldı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, toplantıda 4+4+4 teklifi ile ilgili meclis komisyonudaki görüşmeleri sırasında yaşananların da ele alındığını hatırlattı. Güler, “Tandoğan’daki grup toplantımız, gelecek kaygısı duyan 7’den 70’e herkesin parti bayrağı değil, Türk bayrağı ile katılacağı halka açık bir grup toplantısıdır’’ dedi.

‘Provokasyon bilgisi aldık’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, düzenleyecekleri mitingde belli grupların provokasyon yapacağı yönünde bilgi aldıklarını belirterek, “Burada uyarmak istiyoruz. Eğer böyle bir provokasyon olursa bu provokasyonu yaratanları da biliyoruz. Yarın kamuoyuyla da paylaşırız’’ diye konuştu.

Mitinge ilişkin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, twitter hesabından “Grup toplantısını Tandoğan da yapamazsın dedim ve yasakladım... Valilik miting için izin verdi. Ben grup toplantısının Tandoğan da yapılmasını yasakladım. Canım öyle istedi” diye yazdı.