Küresel ekonomide yaşanmış bulunan strüktürel dönüşüm ve kuruluşların nema hedeflerindeki değişim, CFO’ların hem hata hem bitirme alanlarını genişletiyor. Buna koşut şekilde CFO’lar eski odaklı anlayıştan uzaklaşarak geleceği kurgulayan, doğacak hedeflerine akla yatkın stratejileri belirleyen ve yaşama nâkil birlikte gösteriş üstleniyor. Bu değişimle mali organizasyonları da baştan yapılanan şirketler, doğacak planlarını şimdi katı temeller ilişkin oturtuyor, sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak iptidai ayrıca on salname stratejilerini korkusuzca uyguluyor. 

Bu dönüşüme fut uyduran kuruluşların CFO’ları Şubat ayında Londra’da planlı “Finance Transformation Europe 2016” zirvesinde birlikte araya gelmiş şekilde deneyimlerini paylaştılar ve gelecekteki dönüşüm fırsatlarını değerlendirdiler. Tüm dünyadan 150’nin üstünde firmanın para bayır yöneticisinin buluşmuş olduğu zirveye karşı kere birlikte Türk firması şekilde DeFacto da çağırma edildi. DeFacto’nun “Finansal Dönüşüm” süreci ve elde etmiş olduğu başarı, ayrımlı devletlerde fariza karşılayıcı para liderleri kabilinden iri candan karşılandı. Zirvenin en özen çekici mevzuları ise; CFO’ların mütebeddil rolleri ile gelecekte şimdi da artacak hata alanları ve tesirleri oldu. 

Bu sene Londra’da planlı Finans Dönüşüm Zirvesi’ne karşı kere birlikte Türk firması çağırma edildi. Bu oturumlara eklenmek düşüncesince kuruluşların ne kriterlere ehil olması gerekiyor?

Toplantıların gündemi nasıldı?

İki gündüz süresince sert baş döndürücü celse ve konuşma düzenlendi. CFO’nun mütebeddil rolleri tartışıldı, başka şirketlere sabah yeli özgülemek düşüncesince en güzel yürütüm tecrübeleri paylaşıldı. Geleceğe müteveccih inovasyon ve dönüşüm fırsatları değerlendirildi, düşünüm alışverişleri yapıldı. Biz DeFacto şekilde yalnızca 25 CFO’nun katılmış olduğu bağlı birlikte oturuma çağırma edildik. Burada da hem yürütüm tecrübelerimizi paylaştık bununla beraber mali inovasyon ve geleceğe çevrilmiş görünüm tekvin yerine akıl fırtınası yaptık. Daha baş döndürücü birlikte idare yerleşmiş toplantısı havasında sabık bu zirvede, DeFacto’nun “Finansal Dönüşüm” dönemini paylaşma fırsatını bulduk. 

CFO’ların mütebeddil rolleri ve hata alanlarının çoğalması kuruluşların doğacak hedeflerine kesinlikle birlikte yardım sağlıyor? 

Deloitte’nin raporlarında da bahsedilmiş olduğu gibi, bundan sonraları CFO’ların kombinezon ortamında “Stratejist, Operatör, Bekçi ve Katalizör” şekilde dört ayrımlı şapkası bulunuyor. Stratejist kimlikleri ile kuruluşa bedel katmaya ve başarım artırmaya odaklanıyorlar, cerrah şekilde gürlük ve en akla yatkın maliyetler ile faaliyetlerin yürütülmesini sağlıyorlar. Kontrol merkezli birlikte yaklaşımla akıntı ederek bekçilik yaparken, katalizör kimliği ile de yürütüm ve izlev seviyelerini yönetiyorlar. Böylece, firmalar aceleci akıntı edebilir, hem bugünü bununla beraber doğacak hedeflerini ayrımsız çeviklikle yönetebilir vaziyete geliyorlar. 

Bu sağladıkları ekleme değer, görünüm ve oluşturdukları firez yardımıyla gelecekte CFO’ların müşareket yönetimlerinde şimdi birlikte tomar fariza üstlenecekleri öngörülüyor. Kısa ve mutedil vadeli hedefleri yönetmenin yanında geleceği niyet etmek en ehemmiyetli görevleri ortada ikrar ediliyor. Hatta oturumlara eklenen kimi CFO’ların, “Chief Financial Office” bulunan CFO açılımını “Chief Future Office” şekilde değiştirmeleri dikkatimi çekti.   

Dünya para liderlerinin merakını çekici DeFacto’nun uygulamalarından bahseder misiniz?  
Finansın “Stratejik İş Ortağı Rolü”nün ön plana çıkmasıyla mali dönüşüm de şimdi ehemmiyetli bir hale geldi. Ayrıca bundan sonraları şirketlerin, derinliğine vadede sürdürülebilir başarıyı korumaları düşüncesince mali dönüşüm ile yetinmeyip,  global dönüşüme de odaklanmaları gerekiyor. Biz DeFacto’da baş döndürücü çelimsiz vakitte bunu başardık. Finansın bundan sonraları özlük alanındaki işlerin yanında firmanın başarısı düşüncesince stratejinin oluşturulması ve yaşama geçirilmesi, müşareket kültürü, önderlik ve idare hikayelerinde baş döndürücü şimdi birlikte tomar bedel mucit birlikte gösteriş üstlenmesini sağladık. Bu süreçte başka bölümlerin başarısına da katkıda mevcut esas birlikte iş ortağı durumuna geldik. Türkiye’de mali dönüşümü karşı uygulayıcı şirketlerden biriyiz. Bu anlamda DeFacto’nun baş döndürücü çelimsiz vakitte ‘traditional budget Geleneksel Bütçelemeden (Traditional Budget) Kayar Tahminleme Yöntemine (Rolling Forecast) güzel biçimde geçmesi bizi dinleyen para yöneticilerinin baş döndürücü merakını çekti. Normalde bu intikal şimdi ağır olabilir ve evvela Traditional Forecast’e, şimdi sonraları da Rolling Forecast’e intikal yapılır. Biz şimdi da tezleşmek ve zaman kaybetmemek düşüncesince doğrudan şekilde Rolling Forecast’e (kayar tahminleme) geçtik. Nasıl birlikte yürütüm yaptığımızı ve kesinlikle bu derece çelimsiz müddette güzel olduğumuzu bellemek istediler. Dünyanın en iri şirketlerinin para yöneticileri, DeFacto’nun para dönüşümünü birlikte muvaffakiyet hikayesi şekilde yorumladılar.

DeFacto’nun mali dönüşümdeki başarısının sırrı nedir?
 
Defacto’da yaşama geçirilen para dönüşümün karşı fazının başarısının arkasında, gene Türkiye’de ilklerden bulunan Finans Dönüşüm Müdürü’nün organizasyonda konumlanması yatıyor. Ayrıca baş döndürücü güzel birlikte kadro çalışmasıyla bu başarıya ulaştık. Yetkin ve odaklanmış para kadrosunun varlığı ve kadro olmayı başarabilmek de bu başarıda anahtar gösteriş oynadı. DeFacto’nun küresel moda markası olma gösterimi doğrultusunda belirlenen önümüzdeki 10 salname stratejilerini de 2. safha bulunan bu dönüşüm planları ile destekleyeceğiz. 

Ayrıca, DeFacto şekilde izleme odaklı birlikte kombinezon yapısı ilişkin baş döndürücü birlikte tomar envestisman yaptık. Böylece baş döndürücü aceleci büyüyerek pazarda çelimsiz müddette ikinciliğe yükseldik. Hemen elden değme firmanın mühim planı vardır. Ancak tetkikat gösteriyor ki, mühim projelerin yalnızca yüzdelik 10’u uygulamaya alınıyor. Ve nice yeteneksiz kombinezon düşüncesince sıkıntı biçimsiz izleme değil, stratejinin yaşama geçirilememesi. Bizi başarıya götürücü en ehemmiyetli yöntemimiz, mühim idare süreçlerimiz ile stratejilerin yaşama geçirilmesini bildirmek oldu. Stratejileri yaşama geçirmenin karşı adımı, onları her insanın anlayacağı biçimde çeviri kılmak ve basitleştirmektir. 

Stratejik hedefleri ölçülebilir biçimde tespit kılmak ve çalışanların hedeflerinin mühim hedefler ile uyumlandırılmasını bildirmek kritiktir.  Dünya markalarının da dikkatini çekici DeFacto’nun tamamı bu mühim ve mali dönüşümdeki uygulamaları çelimsiz müddet önce, Harvardlı profesörler kabilinden ödüllendirildi. Stratejilerini en güzel biçimde uygulayıcı şirketlere sunulan “Hall Of Fame” ödülüne müstahak mevcut DeFacto, Türkiye’ye müheyya giysi ve moda sektöründe karşı kere Mükemmeliyet Ödülü’nü kazandıran bellik oldu. Bu başarılar, doğacak planlarımızı şekillendirdi ve ikinci on salname nema hedeflerimiz düşüncesince mühim idare metotlarımız ile şirkette birlikte tahavvül çalışmasını yürütür bir hale geldik.  

Kaynak: HABER7.COM