'Öz yönetim' ilan eden belediyeleri de bünyesinde barındıran Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği MYK toplantısında yeniden 'özerkliği' anlatmak amacıyla Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Denizli, Kırşehir, Eskişehir, Kilis, Erzincan ve Hatay'da örgütlenerek temsilcilikler açma kararı aldı.

MYK kararının ardından Aydın, Antalya, Bursa, İstanbul ve Ankara'da atama kararı ile parti organları ve il teşkilatı oluşturuldu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP'nin sadece bir bölgeye ait parti olmadığını söyledi.

'Biz özerkliği bütün Türkiye bölgeleri için istiyoruz. Sadece Kürtlerin yoğunlukta olduğu bölge açısından bir özerklik düşüncemiz yok. Etnik temelli bir özerklik talebimiz de yok. Türkiye'nin tamamında yerel demokrasiye dayalı özerk bölgeler oluşsun ve bu kesinlikle etnik bir yapının ismini almasın diyoruz' diyen Yüksek, batı illerindeki örgütlenmeleri ile 'özerkliği' anlatacaklarını savundu.

Özerkliğin bilgilendirilmesini sağlamak için misyon yüklenmiş bir parti olduklarını ifade eden Yüksek, oluşturulacak teşkilatlarla özerkliği Türkiye'nin batısına anlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA