HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yol çalışması yapan iş makinelerinin güvenliğini sağlarken uğradıkları terör saldırısında şehit olan köy korucuları Rıfat Dilce, Kemal Özbek ile Ömer Özbiçen'in cenazeleri, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından Yeniışık köyüne getirildi.

Törene Kaymakam İbrahim Çenet, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgenaral Metin Tokel, DBP'li Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Okyay kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende fenalık geçiren şehit yakınlarını kadın subaylar ve yetkililer teskin etti. Korucu yakınları terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Kılınan cenaze namazının ardından Dilce'nin cenazesi ilçe merkezindeki Akalın mezarlığında, Özbek'in cenazesi Yeniışık Köyü mezarlığında, Özbiçen'in cenazesi de Yeniışık köyüne bağlı Yukarı Olukbaşı mezrasında defnedildi.

DBP'li başkan partisinden istifa etti

Büyükçiftlik Belediye Başkanı DBP'li Rüştü Zeydan, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, DBP'den istifa ettiğini söyledi.

"Bundan sonra hiçbir partiye ve hiç kimseye bağlı değiliz." diyen Zeydan, "Bundan sonra kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz, kimsenin boyunduruğu altında da kalmayacağız. Allah hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA