5 gün süren Avrupa temaslarının ardından yurda dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada ABD'nin 2 numarası Joe Biden'ın Kürt sorunu, PKK ve PYD için dediği sözleri eleştirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'de dün Kürt meselesinin çözümü gerçekleştirdiği yuvarlak masa toplantısı hakkında da konuşan Davutoğlu, "Türkiye'de yaşananları tam olarak görmek istemediği belli" ifadelerini kullandı.

"PKK-PYD AYRI" SÖZLERİNE TEPKİ

Biden'ın "PKK-PYD ayrı" sözlerini eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Washington'dan öyle görülebilir ama Türkiye'den öyle görülmüyor" dedi. 

Davutoğlu şunları söyledi;

PKK ile YPG ‘nin ayrı olduğunu iddia etmek için Kandil'den Suriye'ye giden grupları silahları, Suriye içinden Türkiye’ye sokulmaya çalışılan silahları bilmiyor görmüyor olmak demek. YPG faaliyetlerinin kaynağı kandildir. Militanlar oradan gönderilir. Suriye sınırında yakaladığımız silahların önemli kısmında Suriye sızmalarının etkisi var. Washington’dan böyle görülebilir ama Türkiye'de öyle görülmez. YPG rejimle işbirliği yapan görünümde, DEAŞ la mücadele etmesi onu meşru kılmaz. Türkiye kendisine tehdit olan faaliyet yapılmasını, silah aktarımlarını gördüğü takdirde Kandil'e yaptığı müdahaleyi YPG ye de yapar. 

Biden’ın şehit aileleriyle de görüşmesini isterdim

Sayın Biden’ın görüşme programını kim hazırladı bilmiyorum ama Türkiye’de yaşananları tam olarak görmesini istemediği belli. Türkiye özgür bir ülke elbette herkes herkesle görüşür. Ama biz Sayın Biden’dan maden Türkiye’de yaşananlarla ilgili fikir sahibi olmak istiyor PKK terörüne kurban verdiğimiz şehitlerimizin, sivil vatandaşlarımızın yakınlarıyla da görüşmesini beklerdik. Ya da PKK terörünün mağdur ettiği vatandaşlarımızla da görüşebilirdi. Bunları kendisi ile dediğim gibi oturup konuşuruz.

Kaynak: HABER7.COM