ANKARA

Başbakanlık kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kosova Cumhurbaşkanlığına seçilen Haşim Thaçi'yi telefonla arayarak tebrik etti.

Görüşmede, Türkiye'nin arkadaş ve ahi Kosova'nın bağımsızlığını önceki tanıdıkları olan abuhava bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, Türkiye'nin, bağımsızlığından bu yana değme bölgede Kosova'ya verdiği çelimli desteği, bundan böyle da kararlılıkla sürdüreceğini anlatım etti.

İkili işbirliğini hâlâ da yükseltmek düşüncesince değme kurda çalışmaların bitmeme edeceğini tamlayan Davutoğlu, Türkiye'nin, Kosova'nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyon sürecine ve evren uluslar ailesinin çelimli ve hatırlı birlikte üyesi adına dolayısıyla bitmeme etmesine iri ehemmiyet verdiğini, bu konulardaki ortaklaşa iş ve destekleri sürdüreceklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Thaçi de teşekkürlerini sunarak, Türkiye'nin bağımsızlığından bu yana Kosova'ya verdiği azimli dayanak noktası düşüncesince Davutoğlu'na ve Türk halkına şükranlarını arz etmek istediğini anlatım etti.

Thaçi, dünkü vazifesinde Kosova halkının donanması ve refahı düşüncesince çalışacağını, Türkiye ile Kosova arasındaki tam ilişkilerin hâlâ da ati taşınması düşüncesince bugüne derece bulunduğu derece Cumhurbaşkanlığı vazifesinde de çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Muhabir: Mehmet Tosun

Kaynak: AA