Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Bide, Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Sayın Biden'ın ziyareti çok kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Beraber çok kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Herşeyden önce ben Sayın Biden'a Sultanahmet'e giderek oradaki terör saldırısındaki kayıplarımıza gösterdiği saygıdan dolayı teşekkür ederim.

3 UNSURU TERÖR OLARAK GÖRÜYORUZ

Türkiye bölgede 3 unsuru tehdit olarak görmektedir. Bunlardan biri DAEŞ bir Rejim diğeri ise PYD'dir. Bu üç unsura karşı güvenliğimizin gerektirdiği her türlü adımı atacağımızı her fırsatta vurguluyoruz. Türkiye ve ABD Suriye konusunda eskiden beri kapsamlı bir istişare içerisinde bulunmaktadır. Sınırımızda ne DEAŞ ne PKK ne de Rejim güçlerine dair izler görmek istemiyoruz. YPG PKK'nın bir parçasıdır ve PKK'dan açık bir şekilde destek almaktadır. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde bulunmaktadır. Türkiye 2013'te çözüm sürecini başlatmakla tek bir şey istemiştir oda silahları bırakarak Türkiye'yi terk etmeleri.

"TÜRKİYE'NİN KAYGILARINI İLETTİK"

Ama beklentimiz ve talebimiz resmi üyük görülmesidir. Kendisiyle terör meselesini her yönüyle ele alınmasını konuştuk. Birbirimize kanaatlerimizi paylaştık. Türkiye'nin kaygılarını ilettik.Türkiye içinde de teröre karşı mücadele son silah bırakılmasına kadar sürecektir. Bu konuda görüşlerimizi samimiyetle paylaştık.

EL KAİDE AMERİKA'DA HENDEK KAZSA, TUTUMUMUZ AYNI OLURDU

PKK'ya yönelik operasyonlara değinen Başbakan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında Türk askeri ve polisi dışında hiçbir silahlı gücün bulunmayacağı güne kadar mücadelenin süreceğini yeniledi,

PKK'nın hendekleri için El Kaide'yi örnek verdi:

 El Kaide Amerika sınırlarında hendek kazsa tutumumuz yine aynı olurdu..

Biden'ın açıklamasından başlıklar ise şöyle;

DAEŞ'le ve PKK konusunda hemfikiriz. Basitçe söylemek gerekirse bunlar terörist gruplardır. Türkiye'ye zarar veren gruplarn karşısındayız. Dün ki Sultanahmet ziyaretimden bahsetmek istiyorum. Eşim ve çocuğumla ziyaretimde Kahraman gibi gösterdiler. Saldırının meydana geldiği yere karanfiller bıraktık.

Ortak misyonumuz DAEŞ'i ortadan kaldırmaktır. Biz inanıyoruz ki planlarımızda daha fazla ilerleme kaydetmekteyiz. Bugün ki toplantımız ve planlarımızla hareketlerimiz hız kazanacaktır.

Kaynak: HABER7.COM