Davutoğlu'nun muhabirlerle basın merkezindeki sohbetinde esprili diyaloglar yaşandı. Başbakan Davutoğlu, Bosna-Hersek ziyaretinde elinin bandaja alındığını anlatırken, hakkında çıkan 'Duvara yumruk attı' haberlerine değindi. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla igili espri de yaparak, "Doktor dedi ki uçakta 'Buraya bant koyarsak atel vazifesi görür. Bir de fark edenler elinizi fazla sıkmaz' dedi. O kadar kızmışım ki ben, siz beni tanıyorsunuz, duvarı yumruklamışım. Yetmemiş Sare Hanım'a 'Sen de sus' demişim. Ben Sare Hanım'a 'Sen de sus' diyeceğim? Hayır bir, ben bu nezaketle bunu yapmam. Bir de ben de nerede o cesaret?" dedi.

GAZETECİLERE 'HİÇ KALBİNİZİ KIRDIĞIM OLDU MU?' SORUSU

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki Başbakanlık Basın Merkezi'ne eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte gelerek, Başbakanlık muhabirlerine veda etti. Gazetecilere 'Hiç kalbinizi kırdığım oldu mu?' diye soran Davutoğlu, bir basın mensubundan 'Hatırlamıyoruz' yanıtını aldı. Bir gazetecinin 'Bizi izliyor muydunuz, kritik toplantılar da saçmalıyor muyduk?' diye sorması üzerine Başbakan Davutoğlu, "En fazla şaşırdığım o olurdu. Başdanışmanken de acil şununla görüşüyor diye televizyonlarda görüyorum, biz içeride çay içiyoruz gören de kriz oldu sanıyor. Bir şey tutturursanız yanımdakilerden hesap soruyorum. Bu bilgi nerden gitti diye. Öbürküleri tebessümle izliyoruz" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: BUNU HEP KULLANACAĞIM SARE

Başbakan Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili basın mensuplarıyla yaşadığı bir anıyı anlattı. Davutoğlu'nun "Gazeteciler duymuşlar. Süleyman Şah, bir kriz oluyor. Biraz gitti, geldi, falan. Geldiler, sardılar etrafımı. Dediler, 'Hocam bir problem varmış Süleyman Şah ile ilgili'. Nedense hocalığım tuttu" demesi üzerine eşi Sare Davutoğlu araya girerek "Nedense? Sanki hiç tutmaz da" sözleriyle espri yaptı. Bu espri üzerine gülen Davutoğlu'nun "Sare, gören de sana ders anlattığımı sanacak" demesi üzerine bir gazeteci de "Sare hanım varken sizin muhalefete ihtiyacınız yok" diye espri yaptı. Gazetecinin sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, gülerek, "Doğru bak, harika, aynen öyle. Bunu hep kullanacağım Sare. Gazeteci, tarafsız ve objektif bir gözlemci" dedi. "Samimi ve iyi niyetli eleştiri en iyi dosttur, benimki öyle" diye Sare Davutoğlu'na, Başbakan Davutoğlu, "Muhalefetin meşru kılınması" esprisiyle karşılık verdi.

'DUVARA YUMRUK ATTI' İDDİALARINA ESPRİLİ YANIT

Konya programının ardından elinin Bosna-Hersek'te bandaja alındığını anlatan Başbakan Davutoğlu, basında yer alan 'Duvara yumruk attı' haberlerini hatırlatarak, "Nasıl ağrıyor elim. Böyle bastırıldığında ağrıyor. Doktor dedi ki uçakta 'Buraya bant koyarsak atel vazifesi görür. Bir de fark edenler elinizi fazla sıkmaz' dedi. O kadar kızmışım ki ben, siz beni tanıyorsunuz, duvarı yumruklamışım. Yetmemiş Sare Hanım'a 'Sen de sus' demişim. Ben Sare Hanım'a 'Sen de sus' diyeceğim? Hayır bir, ben bu nezaketle bunu yapmam. Bir de ben de nerede o cesaret?" ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun bu sözleri güldürürken, eşi Sare Davutoğlu "Çok kötü profil çizdin" diye karşılık verdi.

ANKARA'DA EV BAKIYOR

Başbakan Davutoğlu, oğlu Mehmet'in Bilkent'te okuduğunu söyleyerek, Ankara'da kiralık ev baktıklarını ve kütüphanedeki kitaplarını toplayarak, taşınmaya hazır olduklarını belirtti. Davutoğlu, ayrıca kızı Hacer Büke ile ilgili anılarını da anlatarak "Benim gönlümde oğlum Mehmet'in yeri çok farklı ve ayrı ancak; Allah herkese kız babası olmayı nasip etsin. Kız çocukları çok farklı" dedi.

KIZI HACER BÜKE'Yİ ANLATTI

Kızı Hacer Büke'nin çok duygusal bir yapıya sahip olduğuna, mekan aidiyet duygusunun çok yüksek olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, kızının Başbakanlık konutunun bahçesindeki ağaçlarla dahi tek tek vedalaştığını söyledi. Kızı Hacer Büke'nin hayvanlara olan sevgisini belirten Davutoğlu, bir köpeklerinin olduğunu ve onu da taşınacakları eve götüreceklerini kaydetti.

Başbakanlık Basın Danışmanı Osman Sert'in de olduğu sohbette Davutoğlu, basın mensuplarına tek tek teşekkür ederken, Osman Sert de gazetecilere teşekkür etti. Başbakan Davutoğlu daha sonra Başbakanlık muhabirleriyle toplu fotoğraf çektirdi.


Kaynak: DHA