ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Çankaya Köşkü Basın Merkezi'nde haber ajansları, gazeteler ve televizyon kanallarının başbakanlık muhabirleri ile buluştu.

Bir basın mensubunun çocuklarını seven Davutoğlu çifti, gazetecilerle bir süre sohbet etti. Basın mensuplarına "Hiç kalbinizi kırdığım oldu mu?" diye soran Davutoğlu, "hatırlamıyoruz" yanıtıyla karşılaştı.

Bir muhabirin "Televizyon kanallarında bizi izlerken, şaşırdığınız olaylar oldu mu?" sorusuna Davutoğlu, bazen çay içip, sohbet ettikleri görüşmelerin kriz havası varmış gibi yansıtıldığını anlattı. "Sizler dışarıda acil şu geldi, şunla görüşüyorlar" diyorsunuz, biz ise içeride çay içiyoruz, dışarıdan gören de kriz olduğunu sanıyor." diyen Davutoğlu, bu görüntüleri ise tebessümle izlediklerini belirtti.

Gizli konuların basın mensuplarınca yayında aktarılması halinde ise hesabı yanındaki görev yapanlara sorduğunu dile getiren Davutoğlu, Süleyman Şah ile ilgili basın mensuplarıyla yaşadığı bir olayı anlattı. Bir gazetecinin "Süleyman Şah ile ilgili bir kriz mi var?" sorusuna "Nedense hocalığım tuttu, 'Süleyman Şah kim' dedim o gazeteciye." diye yanıt verdiğini aktaran Davutoğlu'nun bu sözü üzerine Sare Davutoğlu araya girerek, "Nedense, sanki hiç tutmaz da." dedi. Bunun üzerine bir gazeteci de "Muhalefete ihtiyacınız yok." esprisini yapınca Davutoğlu, "Harika, çok iyi, bunu hep kullanacağım." diye konuştu.

Sare Davutoğlu ise samimi, iyi niyetli eleştirinin uzun vadede en iyi dost olduğunu vurguladı.

"Nerede bende o cesaret?"

Başbakan Davutoğlu, Konya'da vatandaşlarla el sıkışması üzerine elinde oluşan ağrıdan bahsetti. Doktor tavsiyesi ile eline beyaz bir bant yapıştırıldığını dile getiren Davutoğlu, "Efendim, ben o kadar kızmışım ki, duvarı yumruklamışım, yetmemiş, Sare Hanıma 'Sen de sus' demişim, okudunuz haberleri değil mi? Ben Sare Hanıma 'Sen de sus' diyeceğim, bir ben bu nezaketle onu yapmam, bir de bende nerede o cesaret?" diye espri yaptı.

Sare Davutoğlu da eşinin kendisi hakkında kötü bir profil çizdiğini ifade etti.

Instagramdan paylaştı

Davutoğlu, sosyal medya sitesi Instagramdaki hesabından basın mensuplarıyla çektirdiği fotoğrafı, "Gece, gündüz demeden birlikte çalıştığımız Başbakanlık muhabirleri ile..." notunu yazarak paylaştı.

Kaynak: AA