Balbay TBMM’inde yaptığı 10 dakikalık konuşmasında Davutoğlu’nu eleştirerek “zaman zaman Davutoğlu’nun  D sinin düşüp düşmediğini düşünüyorum” diyerek Davutoğlu’nun Avutoğlu olduğu esprisini yaptı.

Balbay, “ son 20 yılda batımızdaki ülkeler bize selam vere vere AB’ye, doğumuzdaki ülkeler Şangay Birliği Örgütü’ne girdi biz ise birbirimize girdik.” Dedi.

Davutoğlu gazetecilerle yaptığı sohbette Balbay’ın konuşmasını eleştirerek “ İsterdim ki Balbay kendisine ayrılan 10 dakikalık süreyi doğru kullansa ve birleştirici bir konuşma yapmış olsaydı. Balbay AKP’nin gerçekleştirdiği Anayasa değişikliği ile getirilen bireysel başvuru hakkını kullanarak özgürlüğüne kavuştu,  Balbay’dan teşekkür beklerdik. Balbay düşük seviyeli eleştirisi ile benim soyadımı Avutoğlu yaptı, ben de kürsüye çıkıp Balbay’ın B sini kaldırın Albay olur diyebilirdim. Meclisin havasını bozmamak için bunu yapmadım. Albaylık şerefli bir meslektir ancak Albaylığa siviller soyunup darbeye teşebbüs ederse darbe suçu işlemiş olurlar şeklinde konuşabilirdim, bunu yapmadım” dedi.