Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin'in Cerattepe alanında yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti ve akıbet günlerde meydana mevrut vakaları müzakere etmek kabil ferda Artvin'den birlikte heyeti benimseme edecek.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, ferda ilişik bakanlar, Artvin Valisi, Belediye Başkanı, il milletvekilleri, Yeşil Artvin Derneği yöneticileri ve öteki ilgililerle birlikte araya gelmiş olarak derinti yapacak.

Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta ortamında de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile mevzuya bağlı degaje birlikte yorum toplantısı icra ettiği belirtildi.

Çevre ve yeşili siper dair Başbakan Davutoğlu'nun aşırı kırılan cereyan etmiş olduğu tabir edilirken, Cerattepe'ye bağlı kesinlikle birlikte sefer haritasının çıkarılacağının da yarınki derinti ile belirleneceği kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu'nun toprak altı beyaz zehir zenginliklerinin yurt yararı düşüncesince kullanılmasının önemini vurguladığı biliniyor.

Kaynak: AA