Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın şikâyetçi olduğu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na intikal eden toplam 503 adet suç duyurusu dosyası bulunuyor. Bu dosyaların büyük çoğunluğu Erdoğan’a özellikle sosyal medya üzerinden yapılan ‘hakaret ve tehdit’ içerikli mesajları kapsıyor. Dosyalar, Erdoğan’ın avukatları tarafından yapılan suç duyuruları, res’en açılanlar ve Erdoğan hakkında yapılan şikâyetlerden oluşuyor. Savcılık, dosyaları jet hızıyla işleme koyarak IP numaralarından özellikle ‘tehdit ve hakaret’ içerikli mesajların sahiplerine ulaşmaya çalışıyor. Mesaj gönderen hesap sahibi Türkiye ’de ise yeri tespit edilenler hakkında yasal işlem başlatılarak haklarında dava açılıyor. Ancak bu mesajların çoğunluğunun Twitter üzerinden ve yurtdışından olması, savcılık makamının elini kolunu bağlıyor. Tüm başvurulara rağmen Twitter yazışmalara hesap sahibinin bilgilerini vermiyor. 

Twitter yetkililerine bilgi aktarıldı

Savcılık kaynakları, Türkiye’ye ziyaret eden Twitter yetkililerine de bu konuda bilgi aktarıldığını, ilk etap da ‘hakaret ve tehdit’ içerikli mesajların derhal engellenmesi yönünde güvence verildiğini iddia ettiler.
Bu dosyalar arasında Erdoğan’a yönelik suç duyuruları bulunuyor. Ancak Erdoğan hakkında henüz başlatılan yasal bir işlem bulunmuyor. Erdoğan hakkında yapılan suç duyurularının çoğunluğunu CHP milletvekillerinin yaptıkları başvurular oluşturuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında yapılan suç duyurularından bazıları şöyle: “Anayasa Mahkemesi’ni aşağılamak, insanlığa karşı suç, soykırım, bu amaçla örgüt kurma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma, özel hayatın gizliliği ve eşitlik ilkesine aykırı beyanlarda bulunmak.”

Haber: NURETTİN KURT / Arşivi