İZMİR

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan din görevlilerini darbedenlerin serbest bırakılmalarına ilişkin, "Yargının kararına saygılıyız ama bu yaşananların darp değil darbe girişimine destek olarak değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Delican, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi kentteki 4 camide sela okuyan din görevlilerine saldırı gerçekleştiğini dile getirdi.

Selanın insanların bir araya gelmesi için verildiğini ifade eden Delican, "Bir siren gibidir. Biz bu birlik beraberliğimiz için bir araya gelirken kendini bilmez kişiler hocalarımıza acımasızca saldırdılar, sadece şiddet değil ailesine de hakarette bulundular. Ağıza alınmayacak küfürlerle kendisini ölümle tehdit ettiler." dedi.

Bu kişilerin serbest bırakılmasını ve şüphelilere CHP'li milletvekillerinin, meclis üyelerinin, il başkanının sahiplenmesini anlayamadıklarını ifade eden Delican, şöyle konuştu:

"CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP'li milletvekilleri yargıyı etkilemeye çalışıyor. Burada müezzine yapılan darp, taşla Allah'ın evi camiye yapılan saldırı, bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. CHP İzmir İl Başkanı diyor ki 'Orada vatandaşların da hukukta hakkı var'. Darbe girişimine destek verenlerin bu ülkede böyle bir hakkı yok. Bu aleni darbenin desteklenmesi. Bunu başka yöne çekmeye çalışan CHP İzmir il yönetimini de esefle kınıyorum.

Yargının kararına saygılıyız ama bu yaşananların darp değil darbe girişimine destek olarak desteklenmesini istiyoruz. Savcı ve hakimler bunu değerlendirecektir. O görüntüleri izledikten sonra içleri acımayan varsa bunu kabul edemem. Camimize el uzatmayız, uzanan elleri kırarız. Türkiye Cumhuriyeti hukukuna güveniyorum. Halkın bu kadar hassas olduğu bir noktaya hukukun terazisinin gerektiği gibi hassas tartacağına inanıyorum. Bu milletin geleceğine kastedenlerin ve onları savunanların en ağır cezayı alması lazım."

Darbeye kimsenin destek vermemesi gerektiğini vurgulayan Delican, 7 Ağustos'ta o zamanki CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile Konak'ta meydanlarda el ele mesaj verdiklerini, yeni il başkanının ise bambaşka bir mesaj verdiğini ifade ederek, "Ders çalışsınlar, okusunlar. Camimize saldıran, müezzinimizi ölümle tehdit edenleri savunmasınlar. İl başkanı, milletvekili ve meclis üyeleri bir cami imamına saldırıyı destekliyorsa CHP Genel Merkezi'nin bunu ona göre değerlendirmesi lazım." diye konuştu.


Kaynak: AA