İSTANBUL

Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, medyanın yargı, yasama ve yürütmeden sonra dördüncü kuvvet olarak kabul edildiğini belirterek, "Medya, ne kadar önemli bir güç olduğunu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdi. Darbecilerin planlarını medya bozdu." dedi.

Altınalan, Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen "Medya ve Algı Operasyonları" konulu panelde, gazetecilik mesleğini ve AA'yı anlattı.

Medyanın yargı, yasama ve yürütmeden sonra dördüncü kuvvet olarak tanımlandığını ifade eden Altınalan, basının gücüne vurgu yaptı.

Altınalan, medyanın olumlu ya da olumsuz biçimde toplumları yönlendirme konusunda son derece etkili bir araç olduğuna dikkati çekerek, yerli ve yabancı medyadan örnekler verdi.

Medya ve 15 Temmuz

AA İstanbul Haberleri Editörü Altınalan, medyanın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da çok olumlu rol oynadığını ifade ederek, "Gerçekten bu şekilde yayınlar yapılmamış olsaydı tüm medya, biz bambaşka bir 16 Temmuz'a uyanabilirdik. Medya darbeye ve darbecilere karşı kahramanca direnmiştir. Medya, ne kadar önemli bir güç olduğunu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdi. Darbecilerin planlarını medya bozdu. Herkese 'Siz başarabilirsiniz, darbeciler zor durumda. Darbeye karşı durabiliriz.' diyerek insanları teşvik etmiştir." diye konuştu.

AA'nın geçmişi, çalışmaları ve medyadaki önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altınalan, Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin en önemli haber kaynağı olduğunu söyledi.

Altınalan, AA'da hiçbir haberin teyit edilmeden abonelere servis edilmediğini vurguladı.

AA'nın 13 dilde tüm dünyaya yayın yaptığını dile getiren Altınalan, AA'nın şu anda dünyanın en etkin 10 haber ajansından biri olduğunu kaydetti.

Altınalan, konuşmasında AA'nın kurumsal kimliği hakkında da bilgiler vererek, görevlendirmelerin her gün yapılan gündem toplantılarıyla belirlendiğini ve muhabirlerin uzmanlık alanına göre haber çalışması yaptığını söyledi.

İnteraktif bir şekilde devam eden söyleşinin ardından, okul yönetimince Altınalan'a plaket verildi.

Muhabir: Harun Polat

Kaynak: AA