ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 221 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen Genelkurmay "çatı" davasının duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile şehit yakınları katıldı.

Müşteki beyanlarının alınmasıyla devam edilen duruşmada söz alan Erkan Ölçücüoğlu, 15 Temmuz 2016'da darbe girişimini öğrendikten sonra Kızılay'a gittiğini, burada tankların arabaları ezdiğini ve vatandaşların toplanmaya başladığını gördüğünü beyan etti.

Genelkurmay'da da darbeye yönelik faaliyetler olduğunu öğrendikten sonra buraya gittiğini kaydeden Ölçücüoğlu, "memleket bizim, asker bizim" diyerek darbecileri vazgeçirmeye çalıştığını anlattı.

Doktor olduğunu belirten Ölçücüoğlu, "Yaralılara müdahale etmemize bile izin vermediler." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanlığı binasına girmeye çalıştıklarını, gelen bir helikopter tarafından halka ateş açıldığını aktaran Ölçücüoğlu, bu sırada kendisinin de yaralandığını söyleyerek sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

"Helikopterler vatandaşlarımızı tarıyordu"

Müşteki Temel Gül, olay akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiğini, burada darbecilere karşı mücadele ettiğini kaydetti.

Gül, "Hainler, Genelkurmay'ın içine kadar girmişler. Camlardan bize ateş ettiler. Bunun üzerine içeriye girdik. Yukarıdan küfürler ederek bize 'dışarı çıkın' diye bağırıyorlardı. Bu esnada dışarıda helikopterler vatandaşlarımızı tarıyordu. Yukarıdan gelen 2 askere, 'Darbe yapmayın, vazgeçin' dedik. Onları linç etmeye gücümüz yeterdi ama üzerinde asker üniforması olduğu için bunu yapmadık. Dışarıya çıkarken ben de yaralandım." diyerek, darbecilerden şikayetçi oldu.

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yaralanarak gazi olan Hasan Özdemir ve Rıfat Çağlar da darbecilerden şikayetçi olduklarını söyleyip davaya müdahillik talebinde bulundu.

Müşteki Eren Kutlu, 15 Temmuz gecesi akrabalarını alarak Genelkurmay'a gittiklerini, burada yaralandığını beyan etti. Darbecilerden şikayetçi olan Kutlu, davaya katılmak istediğini belirtti.

Müştekilerin ardından şehit ve gazi yakınlarının avukatlarına söz verildi.

Avukatların beyanlarının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Muhabir: İsmet Karakaş

Kaynak: AA