Merkez Osmangazi ilçesi Heykel PTT ATM'lerinde geçen Haziran ayında yapılan kontrollerde 9 ATM'de bulunan toplam 285 bin TL'nin kaybolduğu belirlendi. Yöneticileri ilgisizlikle suçlayan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri olayı yargıya taşırken, konunun gündemde olması için ATM'lerden kaybolduğunu öne sürdükleri paraları mercek ve definecilerin kullandıkları dedektörler ile aradılar, hoca kıyafeti giydirdikleri kişilere yazdırdıkları muskaları ATM'ye astı.

Konuyla ilgili soruşturma sürerken yapılan eylemlere katılan Türk Haber Sen Şube Başkanı Orhan Avcı'nın kurumla iş akdinin feshi istenirken, Şube yöneticisi Alptekin Sütçü ise Edirne'nin Keşan İlçesi'ne atandı. Hukuksuz işlem yapıldığı gerekçesiyle Orhan Avcı ve Alptekin Sütçü PTT Merkezi önünde kurulan dar ağaçlarına çıkıp hazırladıkları yaftaları önlerine asıp boyunlarına ipi geçirdi.

TÜRK Eğitim-Sen Bursa 2'nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu 220 gündür buharlaşan parayı bulamayanlar son çare olarak konuyu sürekli gündemde arkadaşlarımızı mobbing uygulamaya başladılar. Şimdi soruyoruz bu arkadaşlarımız hırsızlık mı yapmıştır, hırsızlığa göz mü yummuştur hayır aksine bu arkadaşlarımız paranın buhar olduğunu ortaya çıkarmışlardır diye konuştu.

Temsili idamda, Orhan Avcı ve Alptekin Sütçü 'den son istekleri soruldu. Avcı, 'Siz darağaçlarını kurun, köleleştiremediğiniz kamu çalışanlarını yargısız infaz etmeye çalışın, biz hak haklının oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz derken, Alptekin Sütçü ise 'Adalet istiyorum' dedi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği protesto eylemi olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: DHA