Av. Kemal Kerinçsiz, Ergenekon davasının Yargıtay’daki temyiz duruşmasında, Danıştay cinayetinin Ergenekon’dan ayrılması gerektiğinin altını çizdi. Kerinçsiz, Ergenekon’un Cumhuriyet’e karşı tertiplendiğini vurguladı

Olcay Kabaktepe / Ankara
Ergenekon davasının Yargıtay’daki temyiz duruşmasında savunma yapan Avukat Kemal Kerinçsiz, Danıştay cinayetinin Ergenekon davasından ayrılması gerektiğini belirterek, “Bu cinayetin Ergenekon davasıyla birleştirilmesi hukuk cinayetidir” dedi. Kerinçsiz, “Tertip davalarını sadece hukuk kuralları çerçevesinde anlamak zordur. Bu davalar proje davalarıdır. Yargıtay Başkanının adli yıl açılışında bu davalarla ilgili söylediği sözler önemlidir. Cemaat destekli Taraf gazetesi bu davanın başında bir manşet atmış ve ‘1923’te kuruldu 2008’de tasfiye ediliyor’ demişti. Bu manşet, bu davanın Cumhuriyetin tasfiye edilmesi davası olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Biz duruşmalarda iktidara, ‘Türkiye hükümetleri milli olmak zorundadır. Bu dava milli orduya kumpas davasıdır’ diye seslenmiştik” diye konuştu.

SAHTE BELGELERLE ÖRGÜT YARATILDI
Başsavcılık tebliğnamesinde sadece 8 usul hatasına yer verilmesini yeterli görmediklerini kaydeden Kerinçsiz, “Mütalaa ve iddianame 5 bin sayfa civarında. Ancak örgütün kuruluşuyla ilgili 5 satır ve 35 sözcük var. Kuruluşu, kurucuları, mali para transferleri tespit edilemeyen bir örgütün varlığından bahsedilemez. Sahte belgelerle örgüt yaratılmıştır. Bu örgüte Danıştay cinayeti yamanmak istenmiştir. Bu hukuk cinayetidir. Mutlaka ayrılması gerekir” ifadelerini kullandı.

HER DARBENİN İKİ BÜYÜK MAĞDURU
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin’in avukatı Ceyhan Mumcu da duruşmada savunma yaptı. Mumcu, Doğu Perinçek’in tutukluluğundan sonra Gültekin’in Genel Başkan Vekili olduğunu hatırlatarak,”Daha sonra kendisi de bu davaya dahil edildi. Doğu Perinçek ile görüşmeleri nedeniyle bile suçlandı. Doğu Perinçek’ten talimat almayacak da kimden alacak” dedi. Mumcu, her darbe döneminde Doğu Perinçek ile birlikte Mehmet Bedri Gültekin’in de en büyük mağdur olduğunu vurguladı.
Mehmet Bedri Gültekin için Ulusal Kanal, Aydınlık gazetesi çalışanlarıyla görüştüğü suçlamasının olduğunu da hatırlatan Mumcu, “Kiminle görüşecekti? Doğu Perinçek ile ilgili de Mehmet Perinçek ile ilgili görüştüğü suçlaması vardı. Baba ile oğul görüşemeyecek mi? Türk halkını rahatlatmak için böyle kepazeliklere izin vermeyin” dedi. Mumcu, yurtdışında yapılacak seçim çalışması için Gültekin hakkında verilen yurtdışı yasağının kaldırılmasını da talep etti.

BASIN FAALİ̇YETLERİ̇Dİ̇R
Duruşmada Adnan Akfırat’ın avukatı Servet Bora da savunma yaptı. Bora, “Adnan Akfırat’ın bütün faaliyetleri basın-yayın kapsamındadır. Doğu Perinçek, Emin Gürses veya başka partilerden kişilerle görüşmesi çok normaldir. Akfırat, Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili yazdığı katapta olayın suikast olduğunu belirtmiştir. Ben de buna katılıyorum. Hakkındaki suçlamaların hiç biri suç teşkil etmemektedir” dedi.

2 İHBAR MEKTUBUYLA TUTUKLANDIM
Temyiz duruşmasının öğleden sonraki bölümünde savunma yapan eski Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Korgeneral Mehmet Eröz, “Hakkımdaki suçlamalar iki asılsız ihbar mektubuna dayanmaktadır. Bu mektupları yazan bir subay olduğunu iddia etmekte ve istendiği an mahkemeye gelip ifade verebileceğini belirmektedir. Ancak, tüm taleplerimize rağmen mahkeme ne bu ihbar mektuplarının nasıl ve kim tarafından yazıldığını araştırmış ne de ihbarcı subayı ifadeye çağırmıştır. Hiçbir zaman yasadışı bir yapılanmanın içinde yer almadım” dedi.


http://www.aydinlikgazete.com/politika/danistayi-baglamak-hukuk-cinayeti-h77373.html