• Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığıeliyle doğal yaşamın tümüyle ortadan kalktığına hükmedildi.
  • Karara göre, bakanlıkların projesi iptal edildi.
Danıştay 6’ncı Dairesi, Antalya Kemer ’de çam ağaçlarıyla kaplı olan denize sıfır kamp alanı Kındılçeşme’de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle doğal yaşamın tümüyle ortadan kalktığına hükmetti. Danıştay, alanın 29 yıllığına bir firmaya kiralanmasına olanak sağlayan bakanlık onaylı planları iptal etti.
Danıştay 6’ncı Dairesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Antalya Barosu’yla birlikte 10 dava cının bakanlıklar aleyhine açtığı davada, Kındılçeşme’nin kiralanmasına olanak sağlayan planları, Milli Parklar Kanunu’na, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırı uygulamalar getirdiği gerekçesiyle iptal etti.
DOĞAL DOKU KALMAMIŞ
Genişliği 81 bin 189 m2 olan Kındılçeşme’de 6 bin 494 m2 kapalı alanı olan binaların planlandığını hesaplayan heyet, mahkemeye sundukları raporda “Bir tatil köyü inşa etme yaklaşımıyla yapılan bu inşaatlar alanın doğal dokusunu ortadan kaldırmıştır” dedi.
BÖLGEDE YIKIM YAPILACAK
Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, “Bilirkişi alana ilişkin net bir fotoğraf ortaya koyuyor. Kiralama iptal edilecek ve buna bağlı olarak da bölgede yıkım yapılacak” dedi.
7 YERİNE 57 BUNGALOV YAPILDI
Bilirkişi raporunda, bungalovlar için 38 çadır yeri gösterildiği, Turizm Tesis Yönetmeliği’nin ilgili maddesince bu sayının ancak yüzde 20’si kadar (7- 8 tane) yapılabilecek olmasına karşın, 57 bungalov yapıldığı belirtildi.
DHA