Vekilin evi arandı İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep başta olmak üzere 11 ilde terör örgütünün kent yapılanması olduğu iddia edilen KCK-TM’ye yönelik operasyonlar yapıldı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, BDP’li belediye başkanları ve il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi gözaltına alındı. BDP Milletvekili Nursel Aydoğan’ın evinde arama yapıldı. Gaziantep’te mahkemeye çıkarılan 20 kişi tutuklandı. BDP Eşbaşkanı Demirtaş “Eğer KCK buysa genel başkanı ben oluyorum. Çünkü tutukladıklarının tamamı BDP’li arkadaşlar” dedi.

DEMİRTAŞ: KCK BUYSA BEN genel başkanıyıM

BDP Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş da KCK operasyonlarına tepki göstererek Başbakan her gün ülkenin başsavcısı gibi talimatlar yağdırıyor, hedef gösteriyor ve her gün arkadaşlarımız tutuklanıyor. KCK operasyonları adı altında, belediye başkanlarımız, parti çalışanlarımız, partili yöneticilerimiz tutuklanıyor. Eğer KCK buysa, KCKnin genel başkanı ben oluyorum. Çünkü tutukladıklarının tamamı BDPli arkadaşlar. Böyle bir ortamda nasıl olgun, uzlaşmacı siyasi tartışma yürütebiliriz ki dedi.


 

BDP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi gözaltına alındı. 20 kişi tutuklandı

11 ilde KCK operasyonu

Haber Merkezi - Terör örgütü PKKnin kent yapılanması olduğu belirtilen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Türkiye Meclisi soruşturması kapsamında dün İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Mersin, Adıyaman ve Mardinde gerçekleştirilen operasyonlarda, BDP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, BDPli belediye başkanları, il yöneticileri, DTK sözcüleri ve eski Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayyip Temelin de aralarında bulunduğu yaklaşık yaklaşık 150 kişi gözaltına alındı. Gaziantep’te gözaltına alınan 20 kişi tutuklandı.

Özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla dün İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Siirtin Kurtalan, Mardinin Derik ve Nusaybin ilçelerinde terör örgütü PKKnin kent yapılanması olduğu iddia edilen KCK-TMye yönelik operasyon düzenlendi. Eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 150 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde ve işyerlerinde yapılar aramalar sonucunda çok sayıda belge ve bilgisayara el konulduğu bildirildi.

BDP’li vekilin evi arandı

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğanın Diyarbakırdaki evinin de arandığı ancak kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi. Gaziantep, Batman, Siirt ve Mardinde gözaltına alınanlar geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakıra getirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında BDPli Derik Belediye Başkanı ve DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Çağlar Demirel, BDP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, Amed (Diyarbakır) Kent Meclisi Sözcüsü ve BDP Kayapınar İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Kadın Meclisinden Fatma Kaşan, BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aksünger, il yöneticileri Ahmet İlan, avukat Nesip Gültekin ve Mehmet Güzel ile eski BDP il yöneticisi Resul Erkaplan, DTK Batman Sözcüsü Osman Akdağ, Kurtalan Belediye Meclisi bağımsız üyesi Mehmet Koyuncu, eski Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayyip Temelin de bulunduğu belirtildi.

En çok gözaltı İstanbul’da

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCKye yönelik sabah erken saatlerde Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: “BDP PM üyeleri Hülya Yer, Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Deniz Zarakolu, BDP Bahçelievler İlçe Başkanı Faruk Tur, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Arif Yılmaz, Arnavutköy İlçe Başkanı Galip Ateş, Sancaktepe İlçe Başkanı Çiçek Arınç, DTK üyesi Hikmet Kaymaz ve YAKAY-DER Yöneticisi Kemal Aydın.

Ankarada ise BDP Genel Sayman Yardımcısı Salih Yıldız, evine yapılan polis baskını ile gözaltına alındı. BDP çalışanı Mahmut Polatın da evine baskın düzenlendi. İzmirde aralarında BDPli yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gaziantepte BDP İl Başkanı Bedran Fermanoğlu ile Şahinbey İlçe Başkanı İsmail Demirin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 20 kişi tutuklandı. Operasyon sırasında ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman, bilgisayar ve harddisklere el konuldu.

Terör örgütü PKK ise gözaltına alınanların KCK ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek AKPyi karşı direniş çağrısı yaptı.