KIRIKKALE

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi öğrencilerine dağıtıldı.

Kitap, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in isminin verildiği kütüphanede de yerini aldı.

Okulun müdürü İdris Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın bastırmış olduğu kitabın daha önce bir vesileyle kendilerine ulaştığını ve bugün de okulda kitabın dağıtımını yaptıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan kitabın hazırlanmasından dolayı AA'ya teşekkür eden Akgül, şöyle konuştu:

"Güzel bir faaliyette bulundular ve güzel bir eser bıraktılar. Biz de elimizden geldiğince teferruatlı bir şekilde öğrencilerimize anlatmaya gayret edeceğiz. Kitapları dağıttıktan sonra öğrenciler o geceyi tekrar yaşamış oldu. Bu kitap, tarihi bir vesika. 15 Temmuz darbe girişimini asla unutturmamamız lazım. Bu nesilden nesile aktarılacak. Okullar açıldığında da ilk hafta öğrencilerimize bunu anlatmaya gayret ettik. Darbe gecesi ilk kurşunu sıkan şehit Ömer Halisdemir'in ismini de yaşatmak istedik ve okul kütüphanesine ismini verdik. AA'nın kitabını da kütüphanemizin en güzel yerine koyacağız ve öğrencilerimiz bundan faydalanacak."

Lise son sınıf öğrencisi Ahmet Faruk Uğurer de 15 Temmuz darbe girişiminin millet için çok önemli bir gün olduğunu ve FETÖ terör örgütünü görerek anlamış olduklarını dile getirdi.

O gün milletin bir demokrasi mücadelesi verdiğinin altını çizen Uğurer, şunları kaydetti:

"AA'nın kitabını incelediğimizde tekrar o günler gözümüzde canlandı. İnsanların Cumhurbaşkanımızın sözüyle meydanlara inerek kendilerini feda etmeleri tekrar gözümüzün önüne gelince tüylerimiz diken diken oldu. Büyüklerimiz bize hep 1980 darbesini falan anlatırlardı ancak o zaman böyle bir eser olmadığı için çok da anlamazdık ve darbe nedir bilmezdik. Biz ileride çocuklarımıza bu kitabı göstererek, 'böyle bir darbe girişimi olmuştu ve dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde halk buna engel olmuştu' diye anlatacağız. Bu nedenle AA'nın kitabı belge niteliğinde."

Muhabir: Fatih Gökmen

Kaynak: AA