İSTANBUL

Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetenin yaklaşık 3 yıldır parlamento üyelerine gönderildiğini ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıklarını ancak Hollanda'yla ilgili yapılan haberlerden sonra Hollandalı vekillerin gazetenin dağıtımını engellemek için verdiği önergeyle yasağın geldiğini söyledi.

Hollandalı bir vekilin yapmış olduğu şikayet mektubuna ulaştıklarını dile getiren Karagöz, şu bilgileri verdi:

"Hollandalı vekil, Daily Sabah gazetesinin 'nefret yayını' yaptığını ifade ediyor. Bazı Hollanda vatandaşlarını da buna örnek olarak gösteriyor. Bu vatandaşlar dediği kişiler de aslında Hollanda'daki FETÖ yapılanması. FETÖ yapılanmasına ilişkin haber yaptık. Hollandalı vekil bundan rahatsız oldu. Dolayısıyla vekili incelediğimizde, bu kişinin ülkesindeki FETÖ yapılanmasıyla sürekli ilişki içinde olduğunu ve onların söylemlerini Türkiye'ye karşı kullandığını görüyoruz. Hapiste olan bazı FETÖ mensuplarının savunmasıyla ilgileniyor. Onlara ilişkin yapmış olduğu çalışmalarla biliniyor. Dolayısıyla Daily Sabah gazetesinin Avrupa Parlamentosunda yasaklanması kararının arkasında FETÖ lobisini görüyoruz. FETÖ'nün bir şekilde etki ettiği, satın aldığı bazı siyasilerin etkisini görüyoruz. AP Başkanı açısından da oldukça utanç verici bir karar."

Karagöz, FETÖ'nün Avrupa'daki merkezlerinden birinin, AP'nin bulunduğu Brüksel olduğunu vurgulayarak, FETÖ'nün tüm AP'deki parlamenterlere Türkiye aleyhine propaganda yaptığının altını çizdi.

"Karşımıza yine FETÖ lobisi çıktı"

Bu vekillerin içinde Türkiye'ye sempati ile bakan, "Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirelim" diyeni bulmanın çok zor olduğunu anlatan Karagöz, "Çünkü sürekli bir dezenformasyona maruz kalıyorlar. Biz de bundan dolayı bu gazeteyi parlamenterlerin okumasını istedik ve onlara gönderiyoruz. 'Sürekli Türkiye aleyhine bazı işlerin içindeler, en azından Türkiye'de neler olup bittiğini doğru bir mecradan okusunlar' düşüncesiyle onlara gönderdik. Ancak yine burada da karşımıza FETÖ lobisi çıktı." diye konuştu.

"Bu olay sonrasında 'Avrupa değerleri' denilen şeylerin çöpe atıldığı görüyoruz" diyen Karagöz, insan hakları, özgürlükler, basın ve ifade özgürlüğü, toplanma hürriyeti gibi konularda samimi olunmadığının açığa çıktığını dile getirdi.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Kaynak: AA