ANKARA

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bu ayrımlar, bu bölünme gibi durumlar geçicidir, kalıcı olamaz. Kökümüz bir ve geleceğimiz bir olacak, çok daha ileriye gideceğiz. Kardeş olduğumuzu unutmayacağız." dedi.

Meclis Başkanı Kahraman, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı.

Kahraman burada yaptığı konuşmada, milliyetçiliğin, vatanını, bayrağını, sancağını ve milletini sevmek olduğunu belirterek bu yönüyle Çankırı'nın her zaman imtihanını verdiğini, manevi ve milli değerlere sahip bir şehir olduğunu söyledi. Çankırı'nın tarihinin çok eskilere, Hititlere dayandığını anlatan Kahraman, yaklaşık 5 bin yıllık bir yerleşim yeri olduğunu aktardı.

Türkiye'nin geliştiğine dikkati çeken Kahraman, "Kısa zamanda Türkiye çok mesafe kat etti, Cenab-ı Hak bütün emek verenlerden razı olsun." ifadesini kullandı.

"Biz daha ötelere gideceğiz"

Kahraman, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önümüzü kesmek isteyenler var, güçlü bir Türkiye'nin olmasını istemeyenler var. Şehitlerimiz geliyor, hepimiz üzülüyoruz. Vatanımızı böldürtmeyiz, bayrağımızı indirtmeyiz, biz daha ötelere gideceğiz. Biz Osmanlının ahfadıyız. 10 gün evvel Yeni Zelanda'daydım. Sanki Türkiye'nin bir vilayeti gibi, camisine gittiğimizde Abdülhamit köşesi gördük Singapur'da. Tuğra, Abdülhamit'in, miğfer, zırh, Osmanlı askeri kıyafeti, köşe yapmışlar, Abdülhamit köşesi. Cumhurbaşkanımızın resmini duvara asmışlar, Yeni Zelanda, Singapur, Endonezya. Bizim bir büyük kültür coğrafyamız var. Bizim gönül coğrafyamız çok geniştir, bizden önderlik bekliyorlar. Önder ve örnek bir ülke olmamızı bekliyorlar. Bu ayrımlar, bu bölünme gibi durumlar geçicidir, kalıcı olamaz. Kökümüz bir ve geleceğimiz bir olacak, çok daha ileriye gideceğiz. Kardeş olduğumuzu unutmayacağız."

Muhabir: Zehra Aydın, Mehtap Yılmaz, Erhan Cihan Ünal

Kaynak: AA