İSTANBUL

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Esed diyeti Suriye'de iktidarda kaldıkça ve destekçileri Suriye'yi kişi menfaatleri için mahvettikçe, DAEŞ ve benzeşim gruplar hız içeren kökten ideolojilerini aksettirmek için kargaşa ve yıkımı akla yatkın vasıtalar yerine görecektir.' dedi.

İbrahim Kalın, El-Şark Forumu ve Afrika-Ortadoğu Merkezi'nin Beşiktaş'taki Conrad Otel'de planlı 'Ortadoğu'da Radikalizmi Yeniden Düşünmek' başlıklı konferansta meydana getirdiği konuşmada, aşırıcılığın ortaya çıkmasının nice sebebi bulunduğunu belirtti.

'İslamiyet ile terör ortada demet ihdas yapmak imkansızdır'

DAEŞ, PKK, ETA yahut Myanmar'daki Budist grupların terör saldırılarına dikkati çekici Kalın, radikalizmi sadece biricik birlikte diyanet ile bağdaştırmanın hata bulunduğunu söyledi.

Fikirlerin umumiyet kazanması neticesinde radikalizmin derece derece büyüyerek alanda geliştiğini aktaran Kalın, 'Bunlar İslamiyet'le terör ortada birlikte demet kurmaya da uğraşmaktadır. Bu, ağız ağıza yanlıştır. İslamiyet ile terör ortada demet ihdas yapmak imkansızdır. İslamiyet bunu hızlı reddetmektedir.' sanarak konuştu.

'DAEŞ ve ötekiler kökten idelolojilerini aksettirmek ve yeni üyeler kazanmak için Suriye savaşını kullanıyor'

Suriye'deki iç harbe dikkati çekerek, her insanoğlunun gözü uğrunda milyonlarca insanoğlunun memleketlerini ayrılma kılmak durumunda kaldığını aktaran Kalın, 'DAEŞ teröristleri ve diğerleri, kökten ideolojilerini aksettirmek ve yeni üyeler kazanmak için Suriye savaşını kullanıyorlar. ' dedi.

'Dünyanın göz boncuğu durumunda göz boncuğu terör örgütü bu sayıda insanoğlu öldürmemiştir'DAEŞ'in Suriye'deki iç harp ile Irak'taki siyasal ve asayiş sorunlarının kararında ortaya çıkmak birlikte teşkilat bulunduğunu kaydeden Kalın, şu şekilde konuştu:

'Unutmamamız gerekiyor ki Esed, Suriye'de 400 bin kişiyi öldürmüş durumdadır. Bu hız helelozni nice grubun güçlenmesini sağlamıştır. Dünyanın göz boncuğu durumunda göz boncuğu terör örgütü bu sayıda insanoğlu öldürmemiştir.'

Muhabir: Etem Geylan, Emin İleri

Kaynak: AA