Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde İslam coğrafyası üzerindeki saldırıların artırılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'de artan çatışmalar nedeniyle bölgeden kaçışların sürdüğünü ifade eden Gerem, 50 bin kişinin ise çatışmalar nedeniyle bölgede sıkıştığını söyledi.

Saldırılardan kaçan 60 bin kişi için kurulan kampın kapasitesinin dolduğunu anlatan Gerem, Felluce'ye insani yardımın ulaştırılamadığı için su, gıda ve ilaç gibi temel gereksinimlerin karşılanamadığına dikkati çekti.

"Şu mübarek günlerde vicdansızca ve insanlık dışı saldırılar gerçekleştiriyorlar"

Halep'e yönelik hava saldırılarının devam ettiğine değinen Gerem, özellikle sivillerin bulunduğu bölgelere vakum ve varil bombaları atıldığını belirtti.

İslam beldelerindeki saldırıların bir an önce durmasını temenni ettiklerini ifade eden Gerem, şöyle konuştu:

"Özellikle ramazan ayının şu mübarek günlerinde vicdansızca ve insanlık dışı saldırılar gerçekleştiriyorlar. Irak'taki saldırıların bir benzeri Suriye'de yapılıyor. Özellikle sivil halka yönelik saldırılar var ancak dünya kamuoyu sessiz izlemeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) veya insan hakları kuruluşları niçin var, neye yarar? Son dönemde kınama bile yapmıyorlar. Bu durum, BM'nin tarafsız olmadığını göstermeye yetiyor. 

Daha önce El Kaide'yi bahane ederek sivil halkı katledenler şimdi de DAEŞ bahanesiyle aynı katliamı yapıyor. DAEŞ, Batılı güçlerin kendi taşeron örgütüdür. Hem Suriye'de hem Irak'ta DAEŞ bahanesiyle şimdiye kadar binlerce masum ve mazlum insan katledildi. İslam coğrafyasının bir an önce silkinip kendine gelmesi gerekiyor."

Kaynak: AA