Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet gazetesindeki yönetim değişikliğiyle ilgili açıklama yaptı.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını koyduğu Cumhuriyet gazetesinin temel yayın ilkeleri ve politikaları doğrultusunda yayınının daha etkili şekilde ve gelişerek devam edeceğinden, demokrasi, insan hakları, eşitlik, sosyal adalet, laik ve demokratik cumhuriyet, özgürlükler ekseninde yerleşmiş ve kökleşmiş olan yayıncılık anlayışının sürdürülmesi için çaba gösterileceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun bugün yapmış olduğu toplantıda, Cumhuriyet gazetesi yayın yönetiminde yaşanan uyumsuzluk ve anlaşmazlıkların sürdürülemez bir iş ilişkisi noktasına geldiği, bunun yarattığı olumsuzlukların kurumsal yapıda da aksamalara neden olduğu değerlendirilmiştir.

Öte yandan gazete satışlarının daha üst seviyelere çıkarılması, gazetemizin daha geniş okur kitlelerine ulaştırılabilmesi bakımından yayın yönetiminde bir değişimin uygun ve gerekli olacağı kanaati oluşmuştur.

Bu durumda yayın yönetiminin tümüyle yeniden yapılandırılmasının, bu nedenle de Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, Genel Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu, Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç’ın mevcut görevlerinden ayrılmalarının uygun olacağı sonucuna varılmıştır.


Bu nedenle,
1- Utku Çakırözer’in Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği ve İcra Kurulu üyeliği görevinden alınmasına,
2- Genel Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç’ın yönetimin alacağı kararların önünün açılabilmesi bakımından bu görevlerinden istifa ettiklerini İcra Kurulu’na önceden bildirdikleri anlaşıldığından, istifalarının kabulü ile bu konuda gereğinin İcra Kurulu’nca yapılmasına,
3- Boşalan İcra Kurulu üyeliğine vakıf yönetim kurulu üyesi Hakan Kara’nın atanmasına,
4- Genel Yayın Yönetmenliğine yeni görevlendirmenin daha sonra yapılmasına,
5- Geçici yayın yönetiminin İcra Kurulu tarafından belirlenecek şekilde yürütülmesine, oybirliğiyle karar verilmiştir.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/202263/Cumhuriyet_ten_yonetim_aciklamasi.html