'Bu gazete hancı, her bir çalışanı, yazarı ve yöneticisi yolcudur'

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Twitter’dan yaptığı açıklamada, gazetenin 24 Nisan tarihli nüshasında kullandığı Ermenice “Bir daha asla” manşetini “PKK’yla soykırım kardeşliği” başlığıyla haberleştiren Aydınlık gazetesi ile Cumhuriyet yazarlarından Orhan Bursalı ile Ataol Behramoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Atalay, Aydınlık'ı ismiyle tezat karanlık odaklar" olarak nitelerken, bazı Cumhuriyet yazarlarının da "gazeteye yönelik karalama kampanyalarına alet olduğunu" ifade etti. 
Cumhuriyet yazarlarından Ataol Behramoğlu, 11 Nisan 2015 tarihli yazısında “HDP’ye oy verme modasından Cumhuriyet’in de etkilendiğini” ifade etmiş, Orhan Bursalı da Cumhuriyet’in 24 Nisan 2015 tarihli nüshasında Ayşe Hür’ün Selin Ongun’a 1915’le ilgili verdiği cevapları “zırvalıklarla dolu” olarak nitelendirmişti.

Cumhuriyeyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay
Cumhuriyet yazarlarından Mine Kırıkkanat da, Prof. Ahmet İnsel ile Nuray Mert'in de, Can Dündar'ın  genel yayın yönetmenliğine getirilmesinin ardından gazetenin yazar kadrosuna katılması üzerine, Atatürkçü ve laik yazarların Cumhuriyet'ten tasfiye edilmek istendiğini iddia etmişti.

Bu gelişmelerin ardından, Cumhuriyet'teki yenileşme arayışlarının önde gelen isimlerinden olan  İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Twitter'da (27 Nisan 2015) şu mesajları paylaştı:

28- borcuna aykırı davranmamalıdır. Unutulmamalıdır ki, bu gazete hancı, her bir çalışanı, yazarı ve yöneticisi yolcudur.

8 retweet 6 favori

Aydınlık 'PKK'yla soykırım kardeşliği' demişti

Aydınlık gazetesinin 25 Nisan 2015 tarihli nüshasının başsayfasında, Cumhuriyet ve Özgür Gündem'in Ermenice manşetle çıktığına dikkat çekilmiş, bu durum "PKK'yla soykırım kardeşliği" olarak nitelendirilmişti.

Aydınlık'ın haberinde şu ifadelere yer verilmişti:

"Cumhuriyet 'Bir daha asla' Özgür Gündem de 'Gör, duy, yüzleş' anlamına gelen Ermenice manşetlerle çıktı. Her iki gazete de Türkiye'yi 'soykırımcı' ilan etti."


http://t24.com.tr/haber/cumhuriyet-icra-kurulu-baskanindan-cumhuriyet-yazarlarina-sert-tepki,294813