Konserin başlamasından önce salona gelen konuklara üzerinde İstanbul Barosu logosu bulunan çikolatalar ikram edildi. Konserin başlangıcında İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit kocasakal konuklara kısa bir ‘hoşgeldiniz’ konuşması yaptı. Daha sonra sanatçı Candan Erçetin kırmızı bir kostümle sahne aldı. Sanatçı alkış tufanıyla karşılaştı. Candan Erçetin ‘annem’ adlı duygusal bir şarkıyla programına başladı. Programın ilk bölümü duygusal şarkılara ayrılmıştı.
 
Kısa bir aradan sonra sanatçı Candan Erçetin bu kez beyaz bir kostümle sahneye çıktı. Bayrağımızın renkleri oluşmuştu ve artık bayraklar ortaya çıkabilirdi. Alkışlar ve konser heyecanı ‘Memleketim’ şarkısıyla zirve yaptı. Bu şarkı bayraklar sallanarak gözyaşları içinde tamamlandı. Sanatçımız Candan Erçetin Atatürk’ün sevdiği şarkıları, türküleri de repertuarına almıştı. Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği cumhuriyeti savunan cumhuriyetçiler candan-yürekten sanatçıya eşlik ederek konseri ‘muhteşem’ aşamasına yükselttiler.
 
3 saat süren konser sonunda İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, sanatçı Candan Erçetin’e teşekkür ederek kendisine çeşitli hediyeler ve bir buket çiçek sundu.
 
Cumhuriyet konserine, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Genel Sekreter Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Ufuk Özkap, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Av. Füsun Dikmenli, Av. Başar Yaltı, Av. Özlem Aksungar, Av. İsmail Altay, Av. Hasan Kılıç, İstanbul Barosu Eski Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu, hâkimler, savcılar, baro personeli, avukatlar, eşleri ve çocukları katıldı.
 
Cumhuriyetimizin 88. Yılı nedeniyle Baromuzca düzenlenen ve Candan Erçetin tarafından verilen konserin bilet gelirleri Van’da yitirdiğimiz meslektaşlarımızın aileleri ile depremden zarar gören diğer vatandaşlarımıza iletilecek.